Met de bus uit de Hoeksche Waard langs de files op de A29

840
Foto PZH

Buspassagiers uit de Hoeksche Waard hebben voortaan een streepje voor op hun streekgenoten die de auto kiezen. Niet langer staan zij in de dagelijkse file op de A29. De bus mag voortaan gebruikmaken van de vluchtstrook tijdens de file en de rit zo vele minuten sneller afleggen.

Gedeputeerde Floor Vermeulen:

“Bereikbaarheid en de mogelijkheid om je snel van A naar B te verplaatsen zijn belangrijke uitgangspunten van de Provincie. Ik ben blij dat reizigers van en naar de Hoeksche Waard voortaan sneller kunnen reizen met de bus. En dat we hiermee invulling kunnen geven aan ons provinciale motto: ‘Elke dag beter. Zuid-Holland’.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft de vluchtstrook langst de A29 deels beschikbaar gesteld voor Connexxion. Hierdoor kunnen de bussen van Connexxion bij file een gedeelte gebruikmaken van de vluchtstrook.

Alle borden zijn langs de A29 geplaatst op de plekken waar de lijnbussen over de vluchtstrook mogen rijden. Richting Rotterdam zal dit zijn tussen de Haringvlietbrug en de Molendijk. De andere richting op mogen de bussen vanaf het Vaanplein tot Barendrecht en na de Heinenoordtunnel tot hectometerpaaltje 15,6 de vluchtstrook gebruiken.

File

De bussen mogen alleen gebruikmaken van de vluchtstrook wanneer er sprake is van file op de A29, met een gematigde snelheid van niet meer dan 20 kilometer per uur harder dan het verkeer op de normale rijbaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.