Poll: Het college van de gemeente Hoeksche Waard wijkt af van advies inwonersforum en verzint een eigen scenario over de zondagopenstelling. Goed idee?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Het college wil winkeliers op industrieterreinen de mogelijk bieden elke week op zondag open te gaan, kleine winkeliers in dorpen en supermarkten mogen minder vaak open

Het college legt een nieuw scenario aan de gemeenteraad voor om over te besluiten. Dit scenario wijkt af van de adviezen die het inwonersforum gaf. Een nieuw scenario wat het college heeft opgesteld na een  ronde gesprekken met o.a. kerkelijke en maatschappelijke organisaties.

In het nieuwe scenario mogen alle winkels in de Hoeksche Waard op de door het college aan te wijzen 12 zondagen en 4 feestdagen open van 12.00 tot 18.00 uur. Ook wordt er gedacht om per dorpskern nog maximaal 14 extra koopzondagen aan te wijzen. Per dorpskern wordt winkeliers dan gevraagd om te adviseren hoeveel en welke zondagen dit moeten zijn.

Winkels op de bedrijventerreinen en buiten de bebouwde kom mogen  wel alle zondagen open van 9.00 tot 18.00 uur. En alle supermarkten in de Hoeksche Waard mogen minimaal 26 zondagen open van 12.00 tot 18.00 uur. Dit is inclusief het hierboven genoemde aantal van 12 (alle winkels) en 14 (per dorpskern).

Dit scenario raakt de kleine ondernemers in de Hoeksche Waard die straks maar beperkt open mogen gaan op zondag en de grote winkelketens op industrieterreinen mogen onbeperkt open.  Daarom ook de volgende poll

De poll is gesloten hieronder de uitslag:

Het college van de gemeente Hoeksche Waard wijkt af van advies inwonersforum en verzint een eigen scenario over de zondagopenstelling. Goed idee?

  • Dit is een slecht idee (82%, 777 Stemmen)
  • Dit is een goed idee (18%, 166 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 943

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.