Samen doelbewust werkt!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het team heft het glas - foto PR De Vliet

Klaaswaal – De koffie geurt en de thee staat klaar. Alle puntjes staan op de I. Het enige wat nu nog mist zijn de 2 inspecteurs van de onderwijsinspectie.Vandaag kan het team van De Vliet in Klaaswaal vol trots laten zien waar ze de afgelopen 11 maanden keihard aan gewerkt hebben. De dag waarop het team zal laten zien waar ze toe in staat is, hoe goed de sfeer op school is en hoe mooi de school er bij staat.

In december 2018 bezocht de inspectie de school ook en na een dag vol spanning concludeerde zij dat de school onder verscherpt toezicht moest komen te staan. Dat was slikken. Al snel pakten we de draad weer op, het team toonde veerkracht.

Sindsdien is er veel gebeurd en veel veranderd. De koers werd uitgezet, het team kreeg begeleiding en scholing. Veranderingen werden snel merkbaar.

Actief en betrokken is de nieuwe norm. Samen Bewust Ambitieus de nieuwe visie.

Het team heeft SAMEN met elkaar, de ouders, kinderen, het bestuur en vele anderen de school weer op de rit gekregen. Dat is wat de inspecteurs afgelopen dinsdag hebben gezien, gevoeld en ervaren. Ze waren verrast, complimenteus en enthousiast. En aan het einde van de dag kreeg het team te horen dat De Vliet weer voldoet aan de basiskwaliteit. Er staat weer een ‘voldoende’* achter de naam de school. Voor het pedagogisch klimaat gaven de inspecteurs zelfs een ‘goed’*. De inspecteurs gaven het team mooie ontwikkelpunten mee, ook hiermee gaat het team SAMEN aan de slag en zorgen ze dat De Vliet in ontwikkeling blijft.

* Het betreft hier een voorlopig oordeel omdat de officiële terugkoppeling met de hoofdinspecteur nog plaats moet vinden.

De Vliet, samen doelbewust!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.