SHO onderuit bij XerxesDZB

6 Min Read
Foto vv sho

ROTTERDAM – Met de uitwedstrijd tegen XerxesDZB kreeg SHO de laatste kans van 2019 om op vreemde bodem de punten te pakken. De vier voorgaande uitduels eindigden allemaal in winst voor de thuisclub hoewel dat in vrijwel alle gevallen indruiste tegen het spelbeeld. In de week voorafgaande aan de wedstrijd leek het er voor SHO prima uit te zien. Ricky Bokhoven en Ingmar van Bruggen waren voldoende hersteld om op de bank plaats te nemen.

Maar op zaterdag kreeg Fakkel toch te maken met sluierbewolking. Bob Bison en Rowdy Rijsdijk moesten zich afmelden waardoor de SHO trainer, ook omdat Danny Kerpel nog steeds geblesseerd is, moest gaan sleutelen aan de opstelling. Robin Winkels, tot dusver goed op dreef op het middenveld, ging centraal achterin spelen om de vacature Bison op te lossen en daardoor moest Ingmar van Bruggen, met tot dusver slechts 48 minuten speeltijd in twee invalbeurtjes achter zijn naam, vanaf de aftrap starten.
De geschiedenis van de wedstrijden die SHO tegen XerxesDZB in Rotterdam-Zevenkamp speelde sprak bepaald niet in Beijerlands voordeel. In het seizoen 2008-09, de eerste klasse bestond nog uit slechts twaalf clubs, wonnen de wit/zwarten op het toen nog Wollenfoppen genaamde sportpark met 0-3. Een jaar later werd het -na een 0-2 ruststand- 6-2 voor de gastheren en vijf jaar geleden eindigde het in de Hoofdklasse in 3-0.
Net als tegen Brielle was er ook nu een voorwedstrijd van de tweede elftallen. In de Geuzenstad won het team van trainer Alex de Graaf met 0-3, maar bleef daarna het “eerste” door een 2-0 nederlaag met lege handen. Ditmaal won het ”tweede” met 1-5 en daarmee kwamen de doemdenkers, zwartkijkers en/of bijgelovigen vooraf aardig aan hun trekken.  Er was ook nog wel een lichtpuntje voor SHO. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ferit Akkaya die SHO tweemaal eerder floot. Op 18 mei 2018 eindigde de thuiswedstrijd tegen Bruse Boys in 7-1. En exact een jaar geleden won SHO onder leiding van de Amsterdammer de uitwedstrijd tegen Poortugaal met 1-2.

Net als bijna in alle wedstrijden begon het met van weerskanten aftasten. Na tien minuten kon Xerxes na gestuntel achterin de openingstreffer van SHO ten koste van een corner voorkomen. Nadat het eerste kwart keurig in balans was afgesloten kwam Xerxes vrijwel uit het niets op voorsprong. Myron Bostdorp profiteerde volop van balverlies op het middenveld: 1-0. De thuisclub liet zich vervolgens inzakken maar het lukte SHO niet om met snel opgezette aanvallen kansen af te dwingen. Na ruim een half uur kwam Xerxes bijna op 2-0 maar de bal ging voorlangs het doel van Konings. Daarna was er een grote kans voor SHO. Na een goed genomen vrije trap van Kevin Angel schoot de vrijstaande Andrew van Tiggelen de bal ruim naast het doel. In de slotminuut nog een mogelijkheid uit een vrije trap, die echter hoog in de ballenvanger eindigde.

Na rust pakte SHO de zaken energieker aan. Een verrassend schot van Gio Breevaart werd door de keeper corner getikt. Het lukte Xerxes niet om de hoekschop goed op te ruimen waarna Van Tiggelen wederom in scoringspositie kwam maar ook dit keer verdween de bal langs de voor SHO verkeerde kant van de paal. Bij de volgende aanval van SHO was het wel prijs. Giovanni Breevaart pikte een afgeslagen bal op en gaf doelman Hagendijk het nakijken: 1-1.
De Beijerlanders hadden nu de regie in handen en leken op weg naar zelfs meer dan een puntendeling tegen de ploeg die na één jaar hoofdklasse weer moest afdalen. Maar na driekwart wedstrijd werd het verspelen van de bal op het middenveld SHO fataal. Bruce van Kesteren bracht Xerxes met een diagonaal schot via de binnenkant van de paal voor de tweede keer voorsprong: 2-1. Fakkel reageerde meteen en bracht Ricky Bokhoven voor Mitch Fransen. Eindelijk weer speeltijd voor Bokhoven na zeven wedstrijden blessureleed. Na vijf minuten, invaller Bokhoven had het leer nog nauwelijks beroerd, viel de beslissing. Een uitval van Xerxes, ingeleid door te simpel balverlies bij SHO, werd door Leonardo de Pina afgerond: 3-1.
Voor de slotfase kwam Tim de Pender de leeggespeelde Van Bruggen aflossen, maar de jeugdige aanvaller kon ook geen potten meer breken.
Door de vijfde nederlaag in een uitwedstrijd is SHO afgezakt naar de onderkant van de sub-top. Er volgen nu nog twee thuiswedstrijden waarin nog wel wat herstelwerk met het oog op de ranglijst kan worden gedaan.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Robin Winkels, Gerrit Fix; Ingmar van Bruggen, Giovanni Breevaart, Kevin Angel; Jasper Huisman, Mitch Fransen, Esra Pieters.
Wissels:
68’ Ricky Bokhoven voor Mitch Fransen
73’ Tim de Pender voor Ingmar van Bruggen
Doelpunten:
24’ 1-0 Myron Bostdorp
53’ 1-1 Giovanni Breevaart
68’ 2-1 Bruce van Kesteren
73’ 3-1 Leonardo de Pina
Kaarten:
Scheidsrechter Ferit Akkaya uit Amsterdam had geel voor Ingmar van Bruggen van SHO en Bruce van Kesteren, Desley Hoogendijk, Myron Bostdorp en Agbor Eyongakpa van XerxesDZB.