Zinkweg in bizarre slotfase langs ZBVH.

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

ZUID-BEIJERLAND – In de derby uit tegen ZBVH wist Zinkwegse Boys een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Na een snelle voorsprong kreeg Zinkweg in het begin van de 2e helft een paar dotten van kansen om de score uit te breiden. Dit lukte niet en uiteraard valt de goal dan aan de overkant. In een hectische slotfase kreeg eerst ZBVH in de scrimmage een grote kans maar deze keiharde inzet belandde vlak voor de goal op de rug van een Zuid Beijerlander die voor het Zinkwegdoel geposteerd stond. Uit de razendsnelle tegenstoot sloeg ZWB wel toe en dit leverde de uiteindelijke overwinning op.

De thuisploeg opende offensief en probeerde met snel combinatievoetbal over de vleugel een bres te slaan in de Zinkwegverdediging. Vooral de linksbuiten speelde heel strak tegen de krijtlijn aan en dit was verdedigend even zoeken om dit goed op te vangen. Toen de Boys onder de druk uit kwamen sloegen ze echter gelijk toe. Een actie van John Ackon leverde een corner op. Rick Kakialatu draaide deze in de 3e minuut perfect voor de goal en Rahman al Turky kopte spijkerhard de 0-1 binnen. Hierna wederom een aandringend ZBVH maar na goed samenspel stond voor de goal het vizier steeds niet op scherp of keeper Melvin Nagy stond zijn mannetje. Zinkwegse Boys moest de organisatie in deze fase strak houden en het hebben van uitbraken maar Brasser en Ackon zagen hun inzet door de keeper gekeerd. Ruststand 0-1.

In het eerste gedeelte van de 2e helft waren de rollen omgedraaid. ZWB kreeg 3 grote kansen op rij. In de 46e minuut mikte Kevin Brasser van dichtbij net naast. Zes minuten later koerste John Ackon op de keeper af maar de laatste kon de bal net naast tikken. Na balverlies achterin bij ZBVH kwam Ackon in de 71e minuut weer voor de goal maar hij zag zijn inzet gekeerd en het was Kevin die in de rebound op de lat schoot. Na de genadeklap overleefd te hebben was het ZBVH dat hierna steeds beter in zijn spel kwam met in de 77e minuut de gelijkmaker als gevolg. Een voorzet vanaf rechts werd van dichtbij binnen getikt door Ferdinand Cats. Tien minuten later was daar de cruciale minuut in dit duel. Ferdinand Cats van ZBVH kapte zich in een drukke 16 meter vrij en haalde uit maar het was zo druk voor het doel dat de bal tegen de rug van een medespeler kwam en weg stuitte. Het lag nu open achterin bij de thuisploeg en ZWB handelde bliksemsnel. De bal kwam bij Jamal Abdalla die in 1 keer strak diep speelde op John Ackon. Deze draaide weg van zijn directe tegenstander en haalde laag in de hoek uit, 1-2. ZBVH rechtte nog 1 keer zijn rug en in blessuretijd moest Zinkwegkeeper Melvin Nagy alle zeilen bijzetten om een hard dalend schot uit de kruising te tikken maar de 3 punten gingen mee in de tas naar de Zinkweg.

Bekijk hieronder de foto’s van Jacob Haan

[ngg src=”galleries” ids=”202″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.