Historische Vereniging Oud-Beijerland op zoek naar verhalen en foto’s van de bevrijding

184
Foto: 2e deel van de huidige Karel Doormanstraat was tot 1947 Zandpad. Archief Historische vereniging Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – Het zal u niet zijn ontgaan dat het volgend jaar 75 jaar geleden is dat ons land en ook Oud-Beijerland is bevrijd. Onze vereniging is voor een publicatie op zoek naar verhalen op welke wijze de Oud-Beijerlanders zijn bevrijd, en wat zij zich nog herinneren. Wilt u uw verhaal vertellen neem dan contact op met Adri de Groot tel. 0186 615425.

Het Historisch Informatie Punt van de Historische Vereniging Oud-Beijerland in de bibliotheek aan de Steenenstraat 24 is op donderdag op 12 december geopend van 14.00- 16.00 uur. In het archief bevinden zich meer dan 100 volle archiefdozen en een beeldbank met ca. 100.000 gedigitaliseerde documenten en foto`s over het rijke verleden van het Spuidorp.
Voor al uw vragen zijn leden van de vereniging aanwezig.

Heeft u zelf nog oude foto`s of documenten, de vereniging wil ze graag scannen en opnemen in het archief, binnen enkele dagen worden ze weer bij u terug bezorgt.
In de vitrine van de vereniging die is te vinden in de bibliotheek staat in het teken van de veranderingen van het gebied wat we nu kennen als het Havenkwartier, maar eerder het eerste bedrijventerrein van het dorp was.

Vragen stellen via de website is ook mogelijk, daar is ook de inventarislijst te vinden over het archief.

Wie een wandeling wil maken langs monumenten en beeldbepalende panden in het Spuidorp, kan nu een geheel vernieuwde wandeling vinden op de website van de vereniging op www.hvobl.nl.
Wie buiten deze openingsuren informatie wil, kan telefonisch contact opnemen met
0186-614240.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.