Waar moet u op letten bij collectes voor ‘goede doelen’?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Veel goede doelen mogen rekenen op vrijwilligers die zich inzetten voor een collecte. Helaas lopen daar soms ook nepcollectanten bij die mogelijk geld van u los willen peuteren. Een vergunning wordt uitsluitend verleend aan een vereniging/stichting binnen de Hoeksche Waard of een instelling die beschikt over een erkenning van het CBF, te herkennen aan een ‘Erkend Goed Doel’-logo.

Heeft u twijfels?

Een echte collectant heeft altijd een legitimatiebewijs bij zich. Het uiterlijk van de identiteitsbewijzen verschilt per goed doel, maar gegevens die er in ieder geval altijd op moeten staan zijn: naam van de collectant, adresgegevens van de collectant, logo van het goede doel, datum van de collecteweek, het logo van het CBF, de looproute van de collectant en met wie de collectant contact op moet nemen bij onregelmatigheden tijdens de collecte. Bij twijfel kunt u ook altijd contact opnemen met gemeente Hoeksche Waard via telefoonnummer 14 0186 | 088 – 647 36 47. Wanneer wij niet bereikbaar zijn dan adviseren wij u contact te zoeken met de politie. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren