Scoutinggroepen in de Hoeksche Waard slaan de handen ineen. met elkaar verspreidden ze het vredeslicht!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Samen met een lid van de scouting mocht wethouder Paul Boogaard namens de Gemeente Hoeksche Waard het vredeslicht ontsteken dat vervolgens over de dorpen werd verspreid. Het initiatief is van Vredeslicht Nederland. - Foto: Francis Hoonhout

HOEKSCHE WAARD – Zaterdag 21 December sloegen alle scoutinggroepen in de Hoeksche Waard de handen ineen. Met elkaar verspreidden ze het Vredeslicht dat jaarlijks in Bethlehem wordt opgehaald. De vlam wordt door duizenden scoutingleden over de wereld verspreid, zodat één vlammetje gedurende de donkere dagen voor kerst heel veel van dat soort vlammetjes laat branden.

Als teken van vriendschap, vrede en verzoening. Samen met een lid van de scouting mocht Wethouder Paul Boogaard namens Gemeente Hoeksche Waard het vredeslicht ontsteken dat vervolgens over de dorpen werd verspreid.

Het initiatief is van Vredeslicht Nederland. Het was sowieso een bijzondere dag: de eerste keer werkten Scouting Oud-Beijerland, Scouting Puttershoek, Scouting Driestromengroep Numansdorp, Waterscouting Suanablake, Scouting Strijen en Lodewijck van Praetgroep samen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren