Samenwerkingsonderzoek tussen RAD Hoeksche Waard en gemeente Goeree-Overflakkee

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – OP 11 september 2017 is door het Dagelijks bestuur van de RAD Hoeksche Waard  besloten een gezamenlijk onderzoek uit te voeren naar een mogelijke samenwerking op het gebied van afvalinzameling met gemeente Goeree-Overflakkee.Uit dit onderzoek is gebleken dat een samenwerking kansrijk is.

Inmiddels is het vervolgonderzoek gestart. Het lopende onderzoek maakt de meerwaarde, voorwaarden en consequenties inzichtelijk. Het uitgangspunt is toetreden van gemeente Goeree-Overflakkee tot de overheidsvennootschap. Als gemeente Goeree-Overflakkee toetreedt gaat het RAD Hoeksche Waard ook voor hen de afvalinzameling uitvoeren. Dit levert voordelen op vanwege de reductie van overhead. Daarnaast leidt het tot schaalvoordelen en vermindering van de kwetsbaarheid. In december heeft er een informerende raadspresentatie plaats gevonden in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee over de status en planning van dit proces. Die hier te bekijken is.

Zodra er een besluit over de toetreding is informeren we u hierover aldus . De besluitvorming is formeel een bevoegdheid van de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) voor wat betreft de kant van RAD. We verwachten besluitvorming in het 1e kwartaal 2020.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren