Familie schiet te hulp en tikt openstaande boete bij de Politie van bijna duizend euro af van man uit ‘s-Gravendeel

1041
Foto Politie Drechtsteden Buiten

Dordrecht –  Zondagavond 12 januari heeft de Politie Drechtsteden  n.a.v. een ANPR hit een voertuig staande gehouden. De 42-jarige bestuurder uit ‘s-Gravendeel had nog €984 aan bekeuringen open staan.

Deze kon de 42 jarige bestuurder uit ‘s-Gravendeel  niet betalen maar een familielid schoot te hulp en betaalde naast de tol van de Kiltunnel dit openstaande bedrag. De bestuurder kon daarna zijn weg vervolgen. 

Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.