Start nieuwe leesgroep literatuur in Strijen

75

StrijenIn samenwerking met de Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert Stichting Senia op donderdag 6 februari 2020 om 10.30 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep literatuur. De informatiebijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Strijen. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op, waaronder ook specifiek voor mensen die graag Nederlandse en vertaalde literatuur lezen. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s. 

Eigentijdse literatuur

Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst die wordt aangeboden door Stichting Senia. Daarin staan veel  eigentijdse boeken die goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. Zie voor meer informatie www.senia.nl

Informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de Bibliotheek, via het aanmeldformulier in de agenda van de Bibliotheek op www.debhw.nl of bij Stichting Senia e-mail: [email protected] en tel. 0570-562656.

Voor de organisatie is het fijn om vooraf te weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen, maar u bent ook zonder aanmelding welkom. Adres van de bijeenkomst: Stockholmplein 6 te Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.