“Nieuw” brandweervoertuig voor korps van de Brandweer Oud-Beijerland in gebruik genomen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto's Brandweer Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND – Na een periode van inwerken en (wederom) bekend raken is zaterdagmiddag 18 januari de “nieuwe” tankautospuit van de Brandweer in Oud-Beijerland operationeel gegaan. Het voertuig staat voor nu nog even als 2e tankautospuit paraat, maar zal binnenkort als 1e tankautospuit gaan uitrukken vanuit de brandweerkazerne Oud-Beijerland.

Deze tankautospuit vervangt de “oude” Volvo (roepnummer 5431), welke de Brandweer in Oud-Beijerland helaas geregeld in de steek liet. Met de leverancier en de desbetreffende afdeling binnen de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid is dit voertuig hersteld, zijn er meetinstrumenten ingebouwd, en draait deze momenteel op het trainingscentrum in Dordrecht dienst bij afd. vakbekwaam. Hier blijft men dit voertuig monitoren.

De “nieuwe” Volvo komt over van brandweerkorps Schoonrewoerd. Deze zijn door een gemeentelijke herstructurering uit veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid gestapt, en opgenomen in de Veiligheidsregio Utrecht. Het voertuig bleef verbonden aan veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid, en kon zo doorgezet worden naar Oud-Beijerland.

De voertuigbedienaars van korps Oud-Beijerland zijn in de afgelopen periode opgefrist over de indeling, bediening en het rijgedrag van dit nieuwe voertuig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren