Lezing over de huismus door “Mussenman” Cees Heij op 27 januari in Klein Profijt.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto huismussen door Marijke Haak

OUD-BEIJERLAND – Op maandag 27 januari a.s. organiseert de werkgroep Lezingen van Hoeksche Waards Landschap een lezing door Cees Heij, over de zeldzaam wordende huismus in het bezoekerscentrum Klein Profijt.

De Rotterdamse mussenexpert Cees Heij, verbonden aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, is dé autoriteit in Nederland als het om huismussen gaat. Hij vertelt op unieke wijze over de ‘gezellige kwetteraar’ zoals hij het vogeltje noemt.

In 1985 is Kees Heij, na zes jaar veldstudie in Rotterdam en de Hoeksche Waard, gepromoveerd op de huismus. Toen waren er nog veel huismussen, maar vandaag de dag is de mus plaatselijk zeldzaam geworden.

Over Kees Heij

Cornelis Johannes Heij (Rotterdam, 1940) volgde de Mulo en de kweekschool en werd na zijn dienstplicht in 1964 onderwijzer in Rotterdam. Gelijktijdig volgde hij de studie MO biologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Vanaf 1968 werkte hij op de Pedagogische Academie Lucia en in 1972 behaalde hij zijn doctoraalexamen Biologie. Daarna vertrok hij met zijn gezin naar Aruba, waar hij vier jaar als leraar biologie werkte. Terug in Nederland hervatte hij zijn werk bij de PA en begon met een promotie-onderzoek naar de huismus. Eind jaren ’80 werd hij aangesteld als bioloog op de Pattimura Universiteit van Ambon. Inmiddels heeft hij zich weer in Nederland gevestigd en leidt hij een actief, reizend leven. Kees Heij is in verschillende hoedanigheden al ruim 30 jaar actief bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam betrokken.

Tijd en locatie

De lezing begint om 20:00 uur en wordt gegeven in het bezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11 3261MD Oud-Beijerland. De zaal opent om 19.30 uur.

Kosten: € 2,- voor leden HWL, niet-leden betalen € 3,-. Aanmelden is niet nodig.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren