Druk bezochte indrukwekkende herdenking van de Holocaust in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – 27 januari wordt wereldwijd herdacht dat 75 jaar geleden Auschwitz bevrijd is. Op maandagavond 27 januari was de officiële herdenking van de Holocaust slachtoffers van de gemeente Hoeksche Waard in Oud-Beijerland.

Burgemeester Jan Pieter Lokker hield  voor de ruim 150 aanwezigen een toespraak bij het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht. De Oud-Beijerlandse Alie van den Berg deelde haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en basisschool leerling Amy van Schaick van De Tandem heeft een gedicht voorgelezen.

Bekijk hieronder het filmpje met het gedicht:

Na afloop was er de mogelijkheid om na te praten met een kopje koffie.

[ngg src=”galleries” ids=”224″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”0″]Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides. Auschwitz is uitgegroeid tot universeel symbool voor de massavernietiging van onschuldige burgers. Rondom deze dag worden in Nederland door vele organisaties activiteiten georganiseerd


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren