Internet en tv duurder in 2020

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Inwoners van de Hoeksche Waard moeten er rekening mee houden dat internet en televisie in 2020 weer veel duurder gaat worden. De eerste aanbieder (SKP) gooit de prijs vanaf 1 januari met €2,50 per maand omhoog. Naar verwachting zullen grote aanbieders zoals Ziggo en KPN een soortgelijke prijsverhoging aankondigen. Gelukkig kunnen consumenten op een aantal manieren besparen op hun internet- en/of televisie-abonnement.

Televisie, internet en telefonie bij één provider

Men kan ervoor kiezen om allemaal losse abonnementen af te sluiten voor televisie, internet en telefonie, maar dat is vaak erg onhandig. Niet alleen zorgt het voor meer administratie: men is ook vaak duurder uit. Daarom is het raadzaam om alles-in-1-pakket af te sluiten bij dezelfde provider. Hierdoor krijgt men maandelijks maar één factuur. Daarnaast is dit ook voordeliger omdat de klant maar één keer verzend-, administratie- en/of aansluitkosten moet betalen. Soms is er zelfs sprake van korting in combinatie met een mobiel-abonnement bij dezelfde provider.

Internetsnelheid

Als mensen een internet-abonnement afsluiten, dan kiezen ze voor een bepaalde internetsnelheid. Met andere woorden: hoeveel Mb/s men nodig heeft. De internetsnelheid die de klant nodig heeft, hangt ten eerste af van het aantal apparaten waarmee er op internet wordt gezeten. Daarnaast is het ook afhankelijk van de activiteiten die er op internet worden gedaan. Als de klant internet alleen gebruikt om het nieuws te lezen en de e-mail te checken, dan is een abonnement tot aan 20 Mb/s genoeg. Wordt het internet ook gebruikt om televisie uitzendingen terug te kijken en muziek te downloaden? Dan past een verbruik van 20 tot 50 Mb/s het beste bij de klant. Is er sprake van een groot gezin en wordt er ook veel gegamed? Dan is er een snelle internetverbinding nodig (vanaf 50 Mb/s).

Geen telefonie bij abonnement

Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een mobiele telefoon. Als de consument geen vaste telefoon heeft, dan is het natuurlijk niet nodig om een abonnement voor een vaste telefoon af te sluiten. Bellen kan eventueel ook via Skype of Facetime. Overigens krijgt men tegenwoordig ook vaak gratis telefonie bij het internet en tv pakket.

Vergelijk verschillende abonnementen

Tot slot is het verstandig om regelmatig verschillende internet en tv-abonnementen met elkaar te vergelijken. De abonnementen kunnen niet alleen in prijs verschillen, maar ook in voorwaarden. Zo kan men bijvoorbeeld door de postcodecheck uit te voeren gelijk zien hoe het is gesteld met de internet snelheid op zijn of haar adres. Daarnaast bieden ook niet alle providers hetzelfde zenderpakket aan. Door een goede vergelijking te maken ziet de klant gelijk waar hij of zij het goedkoopste uit is én welke provider het beste bij zijn of haar wensen past.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren