THEATERCOLLECTIEF HOEKSCHE WAARD speelt MENS! een dubbelvoorstelling

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND – Twee voorstellingen achter elkaar, twee totaal verschillende verhalen, twee verschillende regisseurs, twee groepen actrices en acteurs, maar wel allemaal in hetzelfde decor en allemaal met hetzelfde spelplezier. Toneel kan je op veel verschillende manieren maken en we hebben er nu twee naast elkaar gezet. We vragen u, ons publiek, niet wat u het beste of het mooiste vindt, maar we hopen u te boeien met twee zeer uiteenlopende manieren om toneel te maken. Laat u meeslepen door deze 2 verhalen, door het spel, de woorden, de kostuums, de decors, het geluid. We willen ons graag voortdurend vernieuwen en toch bouwen op de dingen die we eerder hebben gedaan. Het Theatercollectief Hoeksche Waard presenteert dan ook met trots deze dubbelvoorstelling Mens!

De mens heeft andere mensen nodig om de kneepjes van het  vak Mens te leren. Mag je hopen dat je een paar behoorlijke leermeesters met de juiste tips treft om zonder al te veel kleerscheuren door het leven te gaan. Er is genoeg theorie over het verschijnsel Mens, maar de praktijk valt bar tegen om naar eer en geweten van het leven iets zinnigs te maken.

Laat u verrassen door het Theatercollectief Hoeksche Waard !  Op onze geheel eigen wijze geven we een theatrale draai aan het thema Mens!. En deze keer ook nog eens op twee totaal verschillende manieren vlak achter elkaar. In de dubbelvoorstelling ‘Mens’ laat het Theatercollectief in twee eenakters zien hoe mensen proberen vorm te geven aan hun leven, maar voortdurend worden ingehaald door situaties met de ‘medemens’ en hun eigen diepmenselijke emoties. De grens van scherts en ernst zijn in beide verhalen flinterdun.
 
‘Als het leven je laat struikelen maak er dan een salto van…’

In het 100 jaar oude toneeljuweeltje ‘Saltimbank’ van Heijermans probeert de circusclown August de dreigende mislukking van zijn carrière en zijn relatie met danseres Funny voor te zijn. Gaat het hem lukken om het noodlot af te wenden? Hoe weten Funny en haar zoontje Pip hun leven op de rails te houden?
Regie: Jan Roeland. Tekstbewerking: Jan en Renée Roeland.

‘Punt is, wij houden allemaal van Don Juan, maar niet van elkaar’.
In ‘De brief van Don Juan’ van Louisa Treves  roept huishoudster Pedril 5 geliefden van Don Juan naar zijn ziekbed. De dames strijden om het exclusieve recht om aan Don Juans zijde te zitten, maar Pedril èn de dames zelf gooien roet in het eten. Wie van hen gaat het toch nog lukken?
Regie: Martijn Kramp. Tekstbewerking Tineke van Zalinge.
 
Twee voorstellingen achter elkaar, twee totaal verschillende verhalen, twee verschillende regisseurs, twee groepen actrices en acteurs, maar wel allemaal in hetzelfde decor en allemaal met hetzelfde spelplezier. Toneel kan je op veel verschillende manieren maken en we hebben er nu twee naast elkaar gezet. We vragen u, ons publiek, niet wat u het beste of het mooiste vindt, maar we hopen u te boeien met twee zeer uiteenlopende manieren om toneel te maken. Laat u meeslepen door deze 2 verhalen, door het spel, de woorden, de kostuums, de decors, het geluid. We willen ons graag voortdurend vernieuwen en toch bouwen op de dingen die we eerder hebben gedaan. Het Theatercollectief Hoeksche Waard presenteert dan ook met trots deze dubbelvoorstelling Mens!
 
LOCATIE EN RESERVEREN:

  • Gelegenheidstheater ‘Swaensvoet’, Marktveld 9 Nieuw-Beijerland.
  • Voorafgaand aan de avondvoorstelling kunt u op locatie heerlijk eten. Er is een speciaal tapasmenu (inclusief drankje) samengesteld, à €12,50.
  • Meer informatie over de voorstelling en de tapasmaaltijd is te vinden op http://www.theatercollectief.nl .
  • Kaarten voor de avondvoorstelling à €12,50 en brunchvoorstelling a €15,00 zijn vanaf nu via de website te bestellen http://www.theatercollectief.nl/index.php/kaarten/bestellen-4 of via telefoonnummer: 0619456320 (van maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 21:00 uur en in het weekend tussen 14:00 en 21:00 uur).
  • De brunchvoorstellingen op zondag 1 en 8 oktober zijn altijd inclusief een eenvoudige smakelijke brunch.
     

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren