Na ruim 400 uur plakken heeft Oud-Beijerland een Social Sofa

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Zorgwaard

Oud-Beijerland – Maandag 10 februari onthulden ontwerpers en plakkers samen met zorgwethouder Joanne Blaak een Social Sofa op het Rembrandtplein in Oud-Beijerland. Deze bijzondere zitbank is niet alleen mooi om te zien, maar ook uitnodigend. De bank heeft als het ware een sociale functie: mensen met elkaar in contact brengen.

Ook het verfraaien van de van oorsprong betonnen bank was een sociale aangelegenheid. Na een ontwerpwedstrijd zijn er verschillende wijkbewoners en wijkgebruikers gestart met het beplakken van de bank met steentjes in de vorm van een mozaïek. Social Sofa heeft hen hierbij begeleid en heeft de bank uiteindelijk gevoegd. Na meer dan één jaar plakken en ruim 400 uur arbeid is de bank nu officieel in gebruik genomen.

De Social Sofa is enkele jaren geleden na de oplevering van zorglocatie Rembrandt cadeau gedaan aan de wijk. Dit resulteerde in een sociaal project dat Zorgwaard en HW Wonen samen hebben begeleid onder het motto ‘mozaïek de sofa samen en je maakt vrienden voor het leven’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren