Toename van coronabesmettingen in de Hoeksche Waard door najaarsstijging

1093
Foto Pixabay

Het RIVM ziet de afgelopen week een ‘najaarsstijging’ in het aantal coronabesmettingen. In de Hoeksche Waard is het aantal coronabesmettingen de afgelopen zeven dagen met ook  gestegen ten opzichte van de week ervoor.

Het gaat daarbij om 96 nieuwe positieve tests in de regio in één week tijd, tegen 52 positieve tests een week eerder.

Volgens het RIVM steeg het aantal afgenomen tests ook, maar steeg het aantal positieve tests harder. Dat duidt erop dat het virus zich waarschijnlijk weer breder verspreidt. “De verwachte najaarsstijging van het coronavirus lijkt ingezet”, meldt het RIVM. Ook in de rioolmeting wordt meer corona aangetroffen en bij Infectieradar, waar mensen invullen hoe ze zich voelen, worden meer mensen met coronaklachten gemeten.

Vaccinatiegraad Hoeksche Waard per 12 oktober

 

Opkomst 1e prik 80%

Percentage van de bevolking van 12 jaar en ouder (geboren in 2009 en eerder of eerder) dat minimaal één prik gehad heeft tegen COVID-19.

Volledig gevaccineerd

78%

Percentage van de bevolking van 12 jaar en ouder (geboren in 2009 en eerder of eerder) dat volledig gevaccineerd is tegen COVID-19.

Waarde van zondag 3 oktober · Bron: RIVM

Gemiddeld aantal virusdeeltjes per 100.000 inwoners

81
52 meer dan de vorige waarde
x100 miljard

Hoeksche Waard heeft 87.401 inwoners.

Het gemiddelde wordt berekend aan de hand van de uitkomsten van alle rioolmetingen van één week. Hierbij wordt rekening gehouden met hoeveel inwoners er zijn aangesloten per rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Om gemeenten met elkaar te kunnen vergelijken, kijken we hoeveel virusdeeltjes er gemiddeld zijn per 100.000 mensen. Als in Hoeksche Waard 100.000 mensen zouden wonen, zou het gemiddeld aantal virusdeeltjes 81 x 100 miljard zijn.

 

Waarde van maandag 4 oktober – zondag 10 oktober · Bron: RIVM

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.