Het coronavirus: wat doet de GGD en wat kunt u zelf doen?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Er is veel aandacht voor het nieuwe coronavirus. De GGD Zuid-Holland Zuid, onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd, is al meerdere weken bezig met de voorbereidingen. Vragen? Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

Rol GGD en situatie in Nederland

In Nederland zijn inmiddels besmettingen van het nieuwe coronavirus geconstateerd. De GGD in de betreffende regio’s brengen nauwkeurig in kaart met wie de patiënten contact hebben gehad en zullen alle contacten monitoren om zo een verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

In Nederland en dus ook in de regio Zuid-Holland Zuid, werken artsen, laboratoria en GGD’en samen om uitbraken van infectieziekten te bestrijden. In deze video van het RIVM krijgt u antwoord op vier vragen over de rol van de GGD bij het nieuwe coronavirus.

Informatie voor scholen en kinderopvang over het coronavirus

Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties zoals kinderdagverblijven of BSO’s. Het is niet nodig om maatregelen te nemen. Er is op dit moment ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden niet nodig als kinderen geen klachten hebben. Volg de actuele informatie op de website van het RIVM.

Situatie in het buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf onlangs een negatief reisadvies voor een aantal landen. Alle actuele reisadviezen vindt u op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat kunt u zelf doen

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:
• Was uw handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie

Voor meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren