Dinsdag 31 maart : Nu 29 personen uit de Hoeksche Waard in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus, Stijging van 6 opnames in 24 uur

3517
Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en en gemeenten . - Foto RIVM

HOEKSCHE WAARD – Vanaf vandaag wordt het detailniveau per gemeente / provincie niet meer gegeven op basis van het aantal bevestigde besmettingen, maar het aantal ziekenhuisopnames. Wat op dinsdag 31 maart steeg met 6 opnames naar 29 in de gemeente Hoeksche Waard.

Dit komt omdat het RIVM vanaf vandaag de publicatie van dit detailsniveau heeft aangepast; details voor ziekenhuisopnames geven een beter beeld dan het aantal bevestigde besmettingen wegens een te lage testcapaciteit aldus het RIVM.

Overzicht aantallen inclusief toename afgelopen 24 uur.

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12595 (+845)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1039 (+175)

De coronakaart vanaf vandaag gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.  Daarom vanaf vandaag op de kaart te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspeiding laat de woonplaats van de patiënten zien.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.