Schaatser Kayo Vos naar WK Junioren

805

Puttershoek- Kayo Vos, voormalig Puttershoeker, wiens carrière bij de Puttershoekse ijs en skeeler club is begonnen en die nu met het oog op zijn schaatscarriere in Heerenveen woonachtig is, heeft van zich laten horen.

Want de selectiecommissie Langebaan van de KNSB heeft de namen bekendgemaakt van de rijders die volgende week mee zullen doen aan de World Cup finale voor junioren (22-23 januari) en het WK (28-30 januari). Beide toernooien worden gehouden in Innsbruck in Oostenrijk. En Kayo is, samen met zijn vriendin Jildou Hoekstra, in de selectie opgenomen.


Op basis van hun prestaties bij het NK Junioren vorige week waren Jade Groenewoud en Joep Wennemars al zeker van hun plek. Voor de kersverse kampioenen was immers sowieso een plek gereserveerd. Ook hun ploeggenoten Evelien Vijn en Stijn van de Bunt zijn in de selectie opgenomen. Van de Bunt was afgelopen weekend op de lange afstanden de beste. Vijn was bij het NK wegens ziekte afwezig, haar prestaties bij de World Cups in november waren meer dan genoeg om een startplek af te dwingen.

Andere rijders die zich dit seizoen op internationaal niveau al bewezen hebben zijn Tim Prins, Pien Smit, Jildou Hoekstra en Chloé Hoogendoorn. Bij de mannen maken Colin Duivenvoorden en Kayo Vos hun internationale debuut. De twee zijn de vervangers van Gert Wierda en Sijmen Egberts, die in november bij de Junior World Cups nog wel deel van de nationale selectie uitmaakten.

De selectie voor TeamNL bij deze wedstrijden bestaat uit de volgende rijders:

Vrouwen:
Evelien Vijn (TalentNED)
Jade Groenewoud (TalentNED)
Jildou Hoekstra (KNSB Talent Team Noord)
Pien Smit (KNSB Talent Team Noordwest)
Chloé Hoogendoorn (KNSB Talent Team Zuidwest)

Mannen:
Joep Wennemars (TalentNED)
Tim Prins (KNSB Talent Team Noord)
Stijn van de Bunt (TalentNED)
Colin Duivenvoorden (KNSB Talent Team Zuidwest)
Kayo Vos (KNSB Talent Team Noord)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.