CDA wil noodfonds voor ondernemers in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Ondernemers dragen bij aan het dorpsklimaat (foto PR CDA)
Hoeksche Waard – CDA Hoeksche Waard heeft het college van burgemeesters en wethouders gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken voor een noodfonds voor ondernemers, die bovenop de maatregelen moet komen die Rijksoverheid en gemeente nu al hebben genomen.

Fractievoorzitter Karoline Vorthoren; “Deze oplossingen zijn een mooi begin, en vooral gericht op deze periode waarin veel ondernemingen hun zaak tijdelijk moeten sluiten door de kabinetsmaatregelen. Dat is een goede zaak, maar wij vinden ook dat ondernemers voor na deze periode hulp moeten kunnen krijgen. En daarvoor zou een noodfonds een goed idee zijn.
 
” Het CDA stelt in de vragen ook aan de orde dat Hoeksche Waardse ondernemers dragers zijn van de prettige leefomgeving in de dorpen, en dat een noodfonds daarom gezien kan worden als een investering van de gemeente in die leefbaarheid. Vorthoren: “We moeten er toch niet aan denken dat bijvoorbeeld horeca, winkels en overige MKB ondernemingen verdwijnen uit de dorpen. We vinden allemaal dat zij bijdragen aan een fijn dorpsklimaat. Laat de gemeente daarom onderzoeken hoe we daarin kunnen investeren zodat we Hoeksche Waardse ondernemers ook na deze moeilijke periode blijven steunen. Zij kunnen dan een nieuwe start maken.” Aan de financiële mogelijkheden van de gemeente kan het volgens Vorthoren niet liggen: “De reserves van onze gemeente zijn groot, laten we die gebruiken om juist nu efficient te investeren.”
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren