Mentale steun voor cliënten van Zorgwaard en hun mantelzorgers

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Zorgwaard

HOEKSCHE WAARD – Om het risico op besmetting met het coronavirus voor zowel de cliënten als de medewerkers van Zorgwaard te beperken, heeft Zorgwaard recent een aantal ingrijpende maatregelen moeten nemen. Maatregelen die voor de cliënten en hun mantelzorgers zeer veel impact hebben in praktische zin en ook mentaal. Daarom hebben wij een steunteam samengesteld om hen . een luisterend oor te bieden laat Zorgwaard weten.

Het steunteam bestaat uit maatschappelijk werkers van Zorgwaard en uit cliëntvertrouwenspersonen van het LSR, het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap. De maatschappelijk werkers van Zorgwaard zijn tevens aandachtsfunctionarissen Veilige Zorg. Zij hebben als extra taak alert te zijn op mishandeling, pesten of onveilige zorg.

Het steunteam is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar. Cliënten en mantelzorgers staat het vrij om (anoniem) een maatschappelijk werker van Zorgwaard te bellen of een cliëntvertrouwenspersoon van het LSR. Uiteraard kunnen de cliënten met hun reguliere vragen over zorg en behandeling nog steeds terecht bij het zorgteam en/of de behandelaren.

Deze week informeert Zorgwaard al hun cliënten en hun mantelzorgers over de mogelijkheid tot mentale steun. Wij hopen dat wij met het steunteam letterlijk een steuntje in de rug kunnen geven in deze moeilijke tijd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren