Voetbal is een simpel spelletje. 22 Mannen rennen 90 minuten achter een bal aan en op het einde wint GOZ

0
101
Op een zonovergoten sportpark De Omloop in Rhoon vandaag ronde 23 in de competitie West 2, 4e klasse H. Op het affiche: WCR – GOZ.
 
Voor WCR nog een wedstrijd met een belang. Bij winst op GOZ zou de ploeg nog kans blijven houden op de 3e (laatste) periode-titel. GOZ is uitgespeeld en kan zich opmaken voor de nacompetitie. Bij winst is de 4e plaats zo goed als zeker voor de Oranje-Zwarten.
 
Puzzel:
De ploeg van trainer, Pascal van den Hoek, heeft een rare week achter de rug. Na de 6-0 winst-partij tegen Piershil afgelopen zaterdag, volgde dinsdag de 6-0 nederlaag tegen Overmaas.
Donderdag ging de training niet door vanwege veel afwezigen vanwege blessure’s, pijntjes en werk.
En ook vandaag was het weer “puzzelen” voor de staf.
 
Spits Rick Jeanson viel dinsdag geblesseerd uit met (waarschijnlijk) een hamstringblessure, Jelle Swier, Mark van Santen, Gerben de Winter zijn langdurig geblesseerd. De gebroeders Verschoor & Julian van Es weekendje weg en tot overmaat van ramp moest ook Victor Boere afzeggen vanwege een blessure (vanmorgen).
 
Daarom vandaag een basisplaats voor “senioren”, Maurice Zuidijk en Ricardo Helderop en op de bank was er plek voor de talentvolle JO19 spelers, Rik Brienen en Sem Renirie (naast Vincent Laats, Thijs Brienen & Rick de Wit).
 
Ook bij tegenstander WCR bleken er personele problemen te zijn (gehele voorhoede afwezig?) waardoor ook hier geïmproviseerd moest worden.
 
De wedstrijd:
Onder leiding van scheidsrechter Van Eck werd er rond 14.30 uur afgetrapt.
 
De eerste helft bleek een soort schaakspel te worden. Beide teams hielden elkaar namelijk in evenwicht. Beide teams kregen wat halve kansen en mogelijkheden maar de doelpunten bleven uit.
Pas in het laatste kwartier van de 1ste helft kregen beide teams een grote mogelijkheid om de score te openen maar beide keren waren de doelmannen de winnaars. In de 42ste minuut werd verdediger, Rick in ‘t Veld (GOZ), nog op de bon geslingerd. Zijn tegenstander was hem even te snel af en In ‘t Veld kon hem alleen “stoppen” door om zijn middel te gaan hangen. Een terechte kaart derhalve.
 
In de 2e helft startte GOZ iets feller en kreeg ook de 1ste kans. Een gekraakt schot van Elroi Rietveld.
Vervolgens nam WCR het initiatief over en dit resulteerde in 2 grote kansen. Een geweldige poeier van WCR kon door doelman Ryan Wemmers (GOZ) nog net uit de kruising worden getikt met een geweldige zweefduik. Door de toenemende druk van WCR ontstond er ook meer ruimte voor GOZ en in de 54ste minuut profiteerde de Mijnsheerenlanders van deze ruimte. Elroi Rietveld zette goed druk op de verdediging van WCR. De verdediger speelt te kort terug op zijn keeper waardoor Rietveld er tussen kan komen. Hij ziet aanvoerder, Mike in ‘t Veld vrij staan en voor de aanvoerder is het een koud kunstje om de bal geplaatst in de hoek te schieten. De 0-1 staat op het scorebord.
 
Verdiend? Misschien…… Fijn? Dat zeker…..
 
WCR geeft wat gas bij. GOZ komt iets meer onder druk te staan maar krijgt hierdoor wel meer ruimte voor de counter. Bij 1 van deze counters komen er, plots, 3 man van GOZ “vrij”. Zij gaan richting de doelman van WCR maar spelen dit niet goed uit. De (niet altijd neutrale) ASR van WCR ziet zijn kans en steekt zijn vlag omhoog. De scheids volgt hem gedwee….. buitenspel.
NB. Dit had GOZ slimmer moeten uitspelen natuurlijk.
 
Even daarvoor had WCR een grote kans op de gelijkmaker laten liggen. GOZ ontsnapte hier met het nodige geluk.
 
“Johnny “Ricardo” van Beukering”:
In de 73ste minuut lijkt de wedstrijd beslist te worden. Ricardo Helderop (GOZ), de Johnny van Beukering van GOZ (Wie kent hem nog?) (lol), gaat op “snelheid” alleen op de keeper van WCR af. De nr. 6 van WCR moet aan de noodrem trekken om Ricardo af te stoppen. De scheids is resoluut en toont de nr. 6 van WCR de rode kaart. Echter…….. terwijl iedereen ervan overtuigd is dat het binnen de “16” is, dus penalty, legt de scheidsrechter de bal net buiten de “16”. Helaas is ook hier geen VAR (of een Bas Nijhuis die de “lijntjes” verkeerd trekt……). De vrije trap levert niets op. WCR leeft dus nog, zij het dat het nu met 10 man de wedstrijd moet vervolgen.
 
Debutant GOZ:
In de 81ste minuut wisselt Pascal van den Hoek de moegestreden Maurice Zuidijk voor Rik Brienen.
NB. Detail ; de “oudste” speler van GOZ maakt plaats voor de “jongste” speler binnen de selectie.
 
Als na 85 minuten de 0-1 nog steeds op het scorebord staat, mag ook de jonge Sem Renirie zijn debuut maken in de hoofdmacht van GOZ 1. En het wordt bijna een droomdebuut…..
Slechts 2 minuten staat Sem in het veld als hij alleen op de keeper van WCR kan afgaan. Helaas schiet hij recht op de keeper (terwijl hij misschien beter de bal breed had kunnen leggen….).
Het zij hem vergeven. Alhoewel………
 
Net nadat Sem Renirie de kans op de 0-2 (en de beslissing) laat liggen, gebeurt er aan de overkant het onverwachte. Een enorme poeier van een speler van WCR kan door doelman Ryan Wemmers niet goed worden gepakt. De “dwarrelbal” komt tegen zijn schouder, stuitert terug en wordt door de spits van WCR opgepikt. Hij tikt de bal over Ryan heen en schuift de bal in de goal. In minuut 88 is het ineens gelijk. De 10 man van WCR zijn dolblij.
 
Blijft het bij deze 1-1? Het zou voor beide teams geen slecht resultaat zijn. Misschien zelfs wel een terechte uitslag. Maar het team van GOZ denkt daar toch anders over…….
 
Bjarney-Army:
GOZ geeft nog even vol gas…… Elroi Rietveld perst er nog even alles uit aan de rechterkant en geeft voor. Verdediger Bjarne Hagendoorn (wat doet hij daar in de spits?) is de enige die reageert en met een “hobbel”bal passeert hij de keeper van WCR. De 1-2 in de laatste minuut van de officiële speeltijd.
 
Hoelang zal de scheidsrechter nog door laten spelen? WCR pompt de bal naar voren. GOZ werkt weg en de counter levert (weer) een enorme kans op voor……. Debutant Sem Renirie.
Zijn schot komt op de vuisten van de keeper. Wat een pech…..
 
Als de scheidsrechter vervolgens affluit is de opluchting groot bij GOZ.
Deze overwinning geeft een flinke shot zelfvertrouwen. De 4e plaats is “binnen”.
Nog 3 wedstrijden (Simonshaven, Bolnes & Zinkwegse Boys) en dan het “toetje”.
De na-competitie.
 
En WCR? Seizoen is nu wel klaar. Er is nog een hele kleine kans op de 3e periode….
Maar of dat reeel is?

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.