Welke inwoners willen een bijdrage leveren aan een Hartveilig Korendijk?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Logo Hartveilig WonenKORENDIJK – Hartveilig Wonen is een netwerk waarin burgerhulpverleners en AED’s worden samengebracht. Na melding van een hartstilstand worden de vrijwilligers die in de buurt zijn opgeroepen en wordt de dichtstbijzijnde AED ingezet. Op deze manier kan snel met een reanimatie gestart worden en kunnen levens gered worden.

De werkgroep Hartveilig Wonen is bezig met de uitrol van Hartveilig Wonen in de gemeente Korendijk. Concreet gaat het om het werven van vrijwilligers, het beschikbaar krijgen van AED’s in de openbare ruimte, training en scholing en publiciteit. Het doel is een goed functionerend netwerk in de gemeente Korendijk te hebben met voldoende vrijwilligers en AED’s.

De eerste mijlpaal is inmiddels bereikt. In augustus 2016 heeft zich de 100e burgerhulpverlener aangemeld.

De werkgroep bestaat op dit moment uit drie personen en is op zoek naar nog meer enthousiaste en betrokken inwoners die zich in willen zetten voor de verdere uitrol van Hartveilig Wonen in Korendijk.

Komt u de werkgroep versterken? Direct aanmelden kan via [email protected]

Voor informatie kunt u terecht op www.hartveiligwonen.nl of bellen naar 088 6254200


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren