Na 70 jaar stilte … nieuw boek van Peter Pot uit ‘s-Gravendeel

226

HOEKSCHE WAARD – In het boek “Na 70 jaar stilte…” beschrijft Peter Pot (1960) uit ’s-Gravendeel de herinneringen aan zijn grootvader Pieter Jacobus (Piet) Pot. Piet Pot (1896) is geboren en getogen te Puttershoek. Na 1924 woont hij samen met zijn vrouw en kinderen in Klaaswaal. Aan de hand van foto’s, documenten en familiepapieren kijkt de auteur terug naar het levensverhaal van zijn grootvader Piet Pot.

In 1945 verandert alles, als de bezetter de familie Pot oppakt en gevangen laat zetten. Een tijd van onzekerheid en vertwijfeling volgt. Drie gezinsleden worden vrijgelaten, maar Piet Pot wordt overgebracht van het Haagseveer in Rotterdam naar het “Oranjehotel” in Scheveningen. Tijdens een “mislukte” aanslag bij de Woeste Hoeve raakt Rauter zwaargewond. Deze aanslag kost ruim 250 vaak onschuldige Nederlanders het leven. Piet Pot, die inmiddels is overgebracht naar Kamp Amersfoort, is een van de slachtoffers. In juni 1945 horen zijn vrouw en kinderen via het Rode Kruis, wat er met hun man en vader is gebeurd op de vroege morgen van de 8e maart aan het einde van schietbaan in Kamp Amersfoort. De leider van de BS cq het verzet in Klaaswaal erkende toen, dat hij half maart al wist dat Piet Pot was gefusilleerd.

‘Na 70 jaar stilte …’ (168 pagina’s, ISBN: 9789463427692) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Mijnbestseller.nl. Het boek is te koop in de museumwinkel die mvan het Museum Hoeksche Waard die voorlopig nog gesloten is (locatie Hof van Assendelft) te Heinenoord, bij de schrijver en via de webshop van www.mijnbestseller.nl.
Prijs: €15,00. (excl. verzendkosten)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.