Wethouder Steen uit zijn waardering voor de inzet van de vrijwilligers van de Voedselbank Hoeksche Waard

322
Foto Huibert Steen

OUD-BEIJERLAND – Vandaag bezocht wethouder Huibert Steen de Voedselbank Hoeksche Waard in Oud-Beijerland. Hij wilde met eigen ogen zien hoe het daar op dit moment loopt en in gesprek gaan met de vrijwilligers ? Zij vertelden hem dat Voedselbank Hoeksche Waard nog niet met de problemen kampt waar heel veel voedselbanken in Nederland last van hebben. De goederenstroom loopt gestaag door, ze hebben voldoende voedsel en meer dan voldoende vrijwilligers 

Huibert Steen sprak zijn waardering uit voor de inzet van deze vrijwilligers en is blij dat de voedselbank ook in deze lastige tijden nog goed functioneert en in de behoefte van mensen voorziet ? ? ?Het aantal mensen dat in de Hoeksche Waard een beroep op hen doet stijgt nog niet, maar dat kan later dit jaar anders worden.

Natuurlijk nam de voedselbank maatregelen om besmetting te voorkomen. Zo zijn de openingstijden verruimd om niet teveel mensen tegelijk in de winkel te hebben. De kleding- en speelgoedafdeling zijn gesloten ?? Samen met gemeente Hoeksche Waard wordt continu afgestemd hoe de situatie zich ontwikkelt.

Doneer

Bij Voedselbank Hoeksche Waard werken uitsluitend vrijwilligers. Veel sponsoren steunen ons goede doel gratis met raad en daad. Maar desondanks hebben we veel kosten: voor busjes om eten in te vervoeren, brandstof, verzekering, wegenbelasting, voor gebouwen waarin we het voedsel opslaan en uitdelen, enzovoort.

De stichting Voedselbank Hoeksche Waard heeft een ANBI status (algemeen nut beogende instelling) en hoeft bij een legaat geen erfbelasting te betalen.

Doet u minimaal vijf jaar een gift aan de stichting en is dit vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst dan is dit hele bedrag voor u zonder drempel of maximum af te trekken van de inkomstenbelasting.

Voor een overeenkomst mail naar: [email protected]

Een éénmalige gift is natuurlijk ook van harte welkom !!

Uw geld-donatie blijft niet aan een strijkstok hangen maar levert direct tastbare hulp aan mensen die dat nodig hebben.Maak uw gift over op bankrekeningnummer:NL68RABO0122823044

Bezoek voor meer info www.voedselbankhoekschewaard.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.