MP Motorsport uit Westmaas heeft een sterke start op het circuit in Spa-Francorchamps na de zomer pauze

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Francorchamps (BEL), AUG 26 - 28 2022 - Belgium Grand Prix at Spa-Francorchamps. Felipe Drugovich #11 MP Motorsport. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Na een race pauze te hebben gehad in augustus, is MP Motorsport dit weekend terug op het circuit in Spa-Francorchamps. Het team begon in zowel Formule 2 als 3 erg sterk op de zaterdag, waarbij beide Braziliaanse coureurs pole positie pakte. Caio Collet deed dit in de Formule 3 op een nat wegdek, en Felipe Drugovich later op de vrijdagavond in de Formule 2.

Alex Smolyar pakte het eerste podium dit weekend, door tijdens de Sprint Race als derde te eindigen. Collet pakte hierbij een punt en finishte als 10e. Op zondag vertrok de Braziliaanse F3 coureur vanaf pole positie, en kwam als derde over de finish, maar door een 5 seconde penalty voor het onveilig terugkeren op  de baan viel hij terug naar de zesde positie. Smolyar pakte twee punten door als negende te finishen. Kush Maini viel al vroeg in de race uit, nadat hij contact maakte met meerdere coureurs.

Snel na de finish van de Formule 3 race, was het de beurt aan ons Formule 2 team. Clément Novalak startte vanaf de 16e positie en startte op de harde banden. Hierdoor had hij een late pit stop waar hij wisselde naar de zachtere banden. Met deze strategie behaalde hij een punt door als tiende te eindigen. Felipe Drugovich had een goede start en behield lang de leiding van de race, maar werd door Jack Doohan ingehaald op de pit strategie. Drugovich finishte tweede, wat zijn achtste podium is dit seizoen. Met dit resultaat, en door het uitvallen van titel kandidaat Theo Pourchaire, versterkt hij de leiding van het kampioenschap met een verschil van 43 punten. Volgende weekend rijdt het team haar thuisrace, wanneer de Formule 2 en 3 uitkomen tijdens het Formule 1 weekend in Zandvoort.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren