Drie koninklijke onderscheidingen in Strijen

0
262

KO2014_compiIn de gemeente Strijen bestond de lintjesregen dit jaar uit een drietal ‘druppels’. Van de drie uitgereikte koninklijke onderscheiden ontving Strijenaar Johan Dam de hoogste. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Cor Bomgaars en mevrouw Minnie van der Vinden-Prins kregen beiden de versierselen opgespeld van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bomgaars werd vanmorgen, vrijdag 25 april 2014, als eerste om 09.30 uur onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt voor een zogenaamd overleg. Om vervolgens geheel onwetend de raadzaal te betreden. Mevrouw Van der Vinden wist niet beter dan dat zij vrijdagmorgen als vrijwilligster een handje moest meehelpen bij een receptie in verzorgingshuis De Hoge Weide. Totdat om 10.30 uur plotsklaps de burgemeester speciaal voor haar binnenkwam.

Ridder

Ook de heer Johan Dam (69) wist vanmorgen niet beter dan dat er een vergadering was waarbij hij aanwezig moest zijn. Om 11.30 uur werd ook hij echter met lichte dwang een afgeladen raadzaal binnengeloodst. Om er vervolgens door burgemeester Aart-Jan Moerkerke tot ridder geslagen te worden. En dat alles vanwege zijn niet aflatende inzet op maatschappelijk en bestuurlijk gebied. Zo is hij al jaren actief voor de maatschappelijke organisatie Probusclub, de regionale Leadergroep, het Landbouwmuseum Tiengemeten en de gemeentelijke adviescommissie Wonen en Werken. Verder vervulde hij voorzittersfuncties bij de ruilverkaveling Hoeksche Waard Oost, de Landinrichtingscommissie en de Uitvoeringscommissie. Momenteel vormt hij als coördinator van Rietgors een belangrijke schakel tussen de boeren op het eiland en de bestuurders.

De 72-jarige heer Bomgaars is al 27 jaar bestuurslid en penningmeester bij de huurdersvereniging Hoeksche Waard-Oost. Hij verricht er op vrijwillige basis diverse werkzaamheden en beheert er onder meer het ledenbestand, maakt het ledennieuws en woont vergaderingen bij. Verder zet Bomgaars zich nog in als bestuurslid voor de plaatselijke ijsclub, is hij vrijwilliger bij de CNV Belastingservice en zit hij in het bestuur van de klaverjasvereniging De Vier Boeren.

Vrijwilligster

Het derde lintje werd uitgereikt aan mevrouw Van der Vinden-Prins. De 82-jarige decoranda is al sinds 1987 als vrijwilligster actief in verzorgingshuis De Hoge Weide. Daar is zij bij de dagbesteding vier uur per week een vertrouwd gezicht. Tevens is Van der Vinden alweer vijftien jaar druk in de weer met allerlei taken bij de Nederlands Hervormde Gemeente en is zij bestuurslid bij de plaatselijke vrouwenvereniging De Passage.

Bron: Gemeente Strijen

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.