Poll: Naast de gemeente Binnenmaas zouden ook de andere gemeente’s in de Hoeksche Waard opvang aan vluchtelingen uit Syrië moeten bieden ?

1400

AZC1_B20D903B0C81D13DC1257B3B004A6C35_10Hoeksche Waard – Wie kan het Syriërs kwalijk nemen dat zij vluchten voor de gruwelen van IS (Islamitische Staat)? Wie kan het de vluchtelingen kwalijk nemen dat zij geen genoegen blijven nemen met een jarenlang en uitzichtloos verblijf in tentenkampen in Libanon? 

Europa zal moeten accepteren dat vluchtelingen aan zijn deur kloppen. Het zal compassie moeten tonen en moeten zorgen voor menswaardige opvang. Welvarende en beschaafde landen als Nederland zijn het aan hun stand verplicht om daar een bijdrage aan te leveren. Dat steeds meer particulieren hulp aanbieden en zich ook bereid tonen om zelf vluchtelingen in huis te nemen is een hoopgevend signaal.

De gemeente Binnenmaas neemt het voortouw in de Hoeksche Waard door op de locatie waar het voormalige asielzoekerscentrum in ‘s-Gravendeel een nieuwe tijdelijke opvang voor de vluchtelingen te creëren. Dit asielzoekerscentrum opent eind november dit jaar zijn deuren er zullen zo 375 vluchtelingen worden opgevangen.

Daarom ook de volgende poll:

Naast de gemeente Binnenmaas zouden ook Cromstrijen, Strijen, Korendijk en Oud-Beijerland zouden ook opvang aan vluchtelingen uit Syrië moeten bieden ?

  • Met een Asielzoekerscentrum in 's-Gravendeel doet de Hoeksche Waard genoeg. (49% )
  • Iedere gemeente in de Hoeksche Waard moet zijn aandeel hierin leveren. (35% )
  • Dat zou een goed initiatief zijn (17% )

Total aantal stemmen: 1.592

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.