Indrukwekkende dodenherdenking in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

‘s-Gravendeel – Vanavond vertegenwoordigde wethouder Piet van Leenen de gemeente Hoeksche Waard als dorpswethouder van ‘s-Gravendeel bij de plechtige kranslegging bij het momument 1940-1945 op het oude kerkhof van ‘s-Gravendeel.

Heel bijzonder om zonder betrokken inwoners in een klein comité de kranslegging te verrichten. Na de centrale toespraak over de radio van burgemeester Bram Van Hemmen, de 2 minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus legden Johan Tuk, voorzitter van de Oranjevereniging en wethouder van Leenen de krans van de Gemeente icm de Oranjevereniging.

Afghanistan-veteraan Eric de Ruiter legde daarna de krans van de veteranen. Deze avond, waarin de terugblik op het oorlogsleed sinds 1940 centraal stond, was door de coronacrisis anders dan bedoeld en gewenst.

Toch gaf de indrukwekkende stilte, omlijst met de tonen van de Last Post en het zingen van het Wilhelmus door enkele mensen een heel bijzondere dimensie aan deze herdenking. Dank ook aan de scouting en aan Arnold van Sluijs die de organisatie verzorgden.

Hieronder enkele foto’s van de Oranjevereniging ‘s-Gravendeel


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren