A16 bij Dordrecht 2 weekenden afgesloten; 8-11 en 15-18 mei 2020

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

De snelweg A16 tussen oprit (21) Dordrecht-Centrum en knooppunt Klaverpolder wordt vernieuwd. De weg is daardoor van 8 mei 20.00 uur tot maandag 11 mei 05.00 uur en vrijdag 15 mei 20.00 uur tot maandag 18 mei 2020 05.00 uur afgesloten in de richting van Breda.Rijkswaterstaat vervangt dan onder meer het asfalt. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten.

Afsluitingen wegwerkzaamheden A16

Verzorgingsplaats De Zuidpunt en het aangrenzende tankstation zijn tijdens deze onderhoudsweekenden eveneens afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor oprit (21) Dordrecht-Centrum en op- en afrit (20) ’s Gravendeel richting Breda.

Omleidingsroutes A16 richting Breda

  • Verkeer vanaf Rotterdam richting Dordrecht kan tot Dordrecht-Centrum rijden.
  • Verkeer richting Breda wordt omgeleid via de snelweg A15 en de snelweg A27.
  • Verkeer vanaf Zwijndrecht of Hendrik-Ido-Ambacht richting Breda pakt de snelweg A16 richting Rotterdam en rijdt daarna via de A15 en vervolgens de A27 naar Breda.
  • Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de snelweg A29.
  • Verkeer vanaf de Kiltunnel richting Breda wordt omgeleid via de autoweg N3 naar de A15 en vanaf de A15 naar de A27 richting het zuiden.

 

Omleidingsroutes lokaal verkeer A16

Lokaal verkeer wordt ter plekke omgeleid via de N3 naar de A15 en vervolgt de weg vanaf daar via de A27 richting Breda. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

 

Betere bereikbaarheid

Een goede snelweg draagt bij aan een betere bereikbaarheid en meer verkeersveiligheid. Periodiek onderhoud is noodzakelijk om de A16 in optimale staat te houden. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en worden ze opnieuw ingepland. Daarom adviseren we weggebruikers om voor vertrek altijd de actuele situatie op hun route te checken.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Onze wegwerkers en weginspecteurs zetten zich dag en nacht in voor vlot en veilig verkeer. Veiligheid staat hierbij voorop. Op dit project wordt, zoals overal in Nederland, gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie wegwerkzaamheden A16

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande werkzaamheden. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.