‘s-Gravendeel wint bij Abbenbroek en speelt nacompetitie

Redactie Hoeksch Nieuws
8 Min Read
Archieffoto Sandra Barth

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 22-23 moest ’s-Gravendeel nog één keer aanzetten om met winst in en tegen Abbenbroek een nacompetitieplaats zeker te stellen. Na de prima winst vorige week tegen ZBVH, die daarmee zo goed als geen periodetitel zou pakken waren GHVV’13 en WFB de overgebleven concurrenten voor de ‘Seuters’.

De eerste doelgerichte actie in de wedstrijd kwam van Abbenbroek, nadat Dejan Bislimi in de 3e minuut de bal slordig naar het middenveld terugspeelde en Abbenbroek er mee vandoor kon gaan. Het schot van spits Euson van Hek ging maar net over.Daarna pakte ’s-Gravendeel, al was het moeizaam, het initiatief. Over rechts werd Ryan Aarnoudse weggestuurd door Luke Remijn. De voorzet kwam bij Zoey Hoogwerf die na 4 minuten spelen de 0 – 1 binnenschoot. Even later was Dejan Bislimi weer ongelukkig betrokken bij een Abbenbroekse uitval. Een te zachte terugspeelbal op keeper Jurre de Ronde werd onderschept door Nick van Hennik. Jurre de Ronde liep de Abbenbroeker goed van de bal en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Abbebroek zeurde bij scheidsrechter Berkleef tevergeefs om een penalty.

 

In de volgende aanval kwam ’s-Gravendeel dicht bij een doelpunt. Zoey Hoogwerf speelde Levi Vugts goed aan, die de trekker overhaalde maar keeper Dennis Vermeer stond op de goed plek. Uit de daaropvolgende corner schoot Maurits Kuiper strak in, maar ook nu stond Vermeer goed.

 

Abbenbroek loerde op uitvallen Dat lukte ze twee keer goed. Eerst kwam rechtsbuiten Ghoufrane Mokrani vrij door, zijn schot werd geblokt. Kort daarna moest Jurre de Ronde in actie komen bij een goed schot van Euson van Herk.

 

In de 24e minuut kwam ’s-Gravendeel op 0- 2. Bij een opgezette aanval ontstond verwarring in de verdediging van Abbenbroek. Levi Vugts tikte de bal slim door op de doorlopende Zoey Hoogwerf die zijn tweede maakte.

Abbenbroek verloor zich daarna in te veel praten tegen de scheidsrechter en vergat te voetballen. Ze raakten nog meer uit hun spel toen spits Euson van Herk een door Luke Remijn hoog ingezette voorzet in eigen doel kopte, waardoor het 0 – 3 werd.

 

’s-Gravendeel vergat gebruik te maken van de situatie bij Abbenbroek. Het viel wel aan, maar het ontbrak aan finesse om het doelsaldo te verhogen. In een mooie aanval via Luke Remijn en de mee opkomende Leon de Jong kwam de bal bij Zoey Hoogwerf die inschoot. Keeper Vermeer redde, de bal kwam bij Levi Vugts, die nogmaals aflegde naar Zoey, waarna zijn tweede schot via de paal afketste.

 

Zoey Hoogwerf was wel de actiefste ’s-Gravendeler in de eerste helft. Even later was hij weer het eindstation van een aanval via Ryan Aarnoudse en Levi Vugts en schoot Hoogwerf net naast.

’s-Gravendeel kwam vlak voor de rust op 0 – 4. En bekeken aanval via Luke Remijn kwam bij Zoey Hoogwerf. Zijn rollertje tussen de Abbenbroek-verdediging door werd door Levi Vugts met de punt van de schoen binnengetikt.

 

De tweede helft was van een minder niveau. Dat kwam omdat ’s-Gravendeel al ruim voor stond, Abbenbroek zelf veilig stond en geen nacompetitie hoefde te spelen voor degradatie en het haalde zichzelf steeds meer uit de wedstrijd door te zeuren tegen scheidsrechter Berkleef. Die was zelf niet zonder fouten, maar bij Abbenbroek kon eerst keeper Dennis Vermeer zijn mond niet houden, hij kreeg geel. En toen Ghoufrane Mokrani in de 56e minuut eerst geel kreeg voor een overtreding bleef hij zeuren en werd er met een tweede gele kaart, dus rood, door Berkleef afgestuurd.

De spelers van Abbenbroek bleven daarna vervelend doen tegen de scheidsrechter, waardoor de wedstrijd eigenlijk niet meer op gang kwam.

Trainer Sander Willemstijn bracht bij ’s-Gravendeel daarna vier wissels in om te proberen nog wat vaart in de wedstrijd te krijgen. Dat lukte een beetje.

Uit een goede inspeelbal van Bryan Bos op Zoey Hoogwerf schoot deze laatste strak in langs de uitkomende keeper Dennis Vermeer. De bal zou de 0 – 5 betekend hebben, ware het dat Levi Vugts het leer het laatste tikje gaf, in buitenspelpositie, dus geen doelpunt.

’s-Gravendeel hield de druk erop bij Abbenbroek, maar liet ook gaten vallen in de omschakeling. Daar maakte invaller Leonardo Josue Mota Romero in de 75e minuut goed gebruik van. Hij kon alleen af op Jurre de Ronde, die goed bleef kijken en het lage schot met een geweldige reflex pareerde.

 

De invallers Dustin Zomerhuis en Perry Huisman lieten zich aan ’s-Gravendeelzijde ook gelden.  Maurits Kuiper stuurde Dustin Zomerhuis over links goed weg. Hij kwam voor keeper Vermeer, maar in plaats van zelf te schieten legde hij af naar Perry Huisman wiens schot naast ging.

Even later was het bijna weer een schiettent bij Abbenbroek. Via Perry Huisman en Dustin Zomerhuis kwam de bal bij Zoey Hoogwerf die nog maar eens op de paal schoot.

In de extra tijd werd het toch nog 0 – 5. Uit een hoekschop kwam de bal bij Perry Huisman die strak voorbracht. De bal kwam precies bij Levi Vugts die in één keer hard inschoot.

 

’s-Gravendeel pakt met deze overwinning de tweede plaats in de competitie en speelt nacompetitie.

Als de ‘berekeningen’ van KNVB en Voetbal Rotterdam goed zijn is ’s-Gravendeel op zaterdag 3 juni in de eerste ronde van de nacompetitie vrij.

Op zaterdag 10 juni speelt ’s-Gravendeel  dan in de tweede ronde thuis tegen de winnaar van Laakkwartier – SJZ.

(Laakkwartier komt uit de 3e klasse 3B en SJC uit de 4e klasse 4A . Laakkwartier komt uit Den Haag. SJZ staat voor Sint Jan Zoeterwoude.)

 

Opstelling Abbenbroek:

Dennis Vermeer, Ahmet Begce, Ferry Groen (62e Wouter Goosens), Pascal van der Hor, Ghoufrane Mokrani, Euson van Hek (78e Bob Lieshout), Zakaria Cheikh, Nick van Hennik (46e Leonardo Josue Mota Romero), Daan van der Blom, Jordi de Looze (46e Simon van Leeuwen), Jean-Paul Kers.

 

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde, Leon de Jong, Daan van Son (64e Bryan Bos), Lorenzo van der Heijden, Maurits Kuiper, Luke Remijn (87e Leonard van Maaren), Job van der Vorm (64e Sjoerd van Elsen), Zoey Hoogwerf, Ryan Aarnoudse (64ePerry Huisman), Levi Vugt, Dejan Bislimi (64e Dustin Zomerhuis).

 

Scheidsrechter: G. Berkleef.

 

Scoreverloop:

4e    0 – 1 Zoey Hoogwerf

24e  0 – 2 Zoey Hoogwerf

36e  0 – 3 Euson van Hek (e.d.)

45+ 0 – 4 Levi Vugts

90e  0 – 5 Levi Vugts

 

Gele kaarten:

Dennis Vermeer en Ghoufrane Mokrani (2x = rood) beiden van Abbenbroek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren