Adrie van der Poel eregast bij de 65e Wieler Ronde van ‘s-Gravendeel op Koningsdag

369
Archieffoto Wielerronde 's-Gravendeel

‘s-Gravendeel – Op Koningsdag 2019 wordt de 65e Ronde van ‘s Gravendeel verreden.De organisatie is verheugd aan te kunnen kondigen dat Adrie van der Poel deze jubileumeditie zal vereren met zijn aanwezigheid.Van der Poel is een van de grootheden uit de Nederlandse wielergeschiedenis. Hij heeft een groot palmares opgebouwd met overwingen in Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race.

Ook in het veldrijden heeft Van der Poel een indrukwekkende erelijst opgebouwd.Zo werd hij zes keer Nederlands kampioen en in 1996 wereldkampioen.Verder was hij in seizoen 1996/1997 winnaar van de wereldbeker en de superprestige.Adrie van der Poel zal de wedstrijd van Elite/Beloften in gang schieten.

In 1955 werd de eerste officiële Ronde van ‘s-Gravendeel verreden. Regionale wielerheld Adri van Steenselen werd de gedroomde winnaar. Sinds die eerste jaren werd een grote reputatie opgebouwd in ‘s-Gravendeel. Het selectieve parcours heeft vele mooie winnaars opgeleverd.

Programma 

  • 12:00 uur     Sportklasse
  • 13:00 uur     Doorkomst Hoeksche Waardse Truckers
  • 13:30 uur     Amateurs       
  • 15:30 uur     Elite-Mannen/Beloften

Naast de wielerwedstrijden zijn er tal van andere activiteiten op het dorp, waaronder uiteraard de vrijmarkt, het oranjeplein en alle overige activiteiten die de Oranjevereniging in ’s-Gravendeel organiseert.

Wij heten u graag van harte welkom op koningsdag 2019.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.