Piershil weet niet te winnen van Lombardijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

08-05-228-hvlPIERSHIL – Piershil is er niet in geslaagd het seizoen 2014-2015 op waardige wijze af te sluiten, de laatste competitiewedstrijd werd met 1-3 verloren van Lombardijen.

De Piershilse toeschouwers die nog kwamen kijken, hoewel het voor de thuisclub nergens meer om ging, hadden zich de moeite kunnen besparen. Voor de tweede keer dit seizoen gaven de Piershillenaars niet thuis tegen het geroutineerde Lombardijen. Piershil speelde in de eerste helft met de stormwind mee, een opvallende keuze na een gewonnen toss. Routinier Harold van der Ent (44) van Lombardijen was blij met die keuze van Piershil: “In de eerste helft de schade beperkt houden, in de tweede helft toeslaan, dat zou ieders keuze zijn. Al moet ik zeggen dat we wel geluk hadden in die eerste helft”. Hij doelde daarmee op de handvol kansen die door Piershil om zeep werd geholpen, vooral Alex van Dijk miste een hattrick aan opgelegde kansen. De 1-0 van Piershil, al na 10 minuten op het bord na een fraaie streep van Patrick Korpel, werd op slag van rust bij de eerste kans van Lombardijen door Benjamin Baan ongedaan gemaakt: 1-1.

In de tweede helft kwam Piershil zoals verwacht tegen de wind in en spelend vanaf de geliefde kantinezijde niet meer in het stuk voor. Lombardijen zag het strijdplan al heel snel uitkomen en gaf de lankmoedige Piershillenaars na de eerdere oorwassing dit seizoen wederom les in effectiviteit. Al in de eerste minuut werd een buitenspelgoal afgekeurd, 20 seconden later maakte Baan alsnog 1-2. Doordat kort daarop Nick van Duuren verhoogde tot 1-3 werd de laatste wedstrijd van Piershil 1 een slaapverwekkend schouwspel. Lombardijen was na afloop blij dat het tweedeklasserschap was veilig gesteld, Piershil verdween uit het in de doelstelling beschreven linkerrijtje in de eindklassering. Als achtste in 2D mag het echter niet mopperen, opvallend eenvoudig werd het klassenbehoud bewerkstelligd in een seizoen dat als turbulent de geschiedenis in gaat.

Opstelling Piershil: Tom Kukler, Ted den Boer, Danny Verveer, Sebastiaan van Vreeswijk, Sjoerd Singor, Erwin de Geus, Alex van Dijk, Patrick Korpel, Edwin Bestebreur (46. Daniël Lima), Ricardo Hoogwerf (64. Joost Both), Darwyn Pennock (60. Loek Visser)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren