Proef met gastvrouwen en -heren op de weekmarkt in Oud-Beijerland geslaagd

292

Oud-Beijerland – Op de weekmarkt in Oud-Beijerland is een éénrichtingsverkeer looproute ingesteld langs de kramen. Dit om de veiligheid van de bezoekers en de ondernemers te garanderen. Niet voor iedereen is dit even duidelijk. De juiste bebording ontbreekt nog. Daar wordt hard aan gewerkt.

Gemeente Hoeksche Waard ging aan de slag met de vraag: Hoe kunnen we de bezoekers van de weekmarkt net zo gastvrij als normaal ontvangen. Maar wél volgens de richtlijnen van het RIVM.

Gisteren liepen er daarom als proef op de markt Hoeksche Waardse gastvrouwen en -heren. In T-shirts gaven zij vriendelijk advies o.a. over de nieuwe looproute van de markt. Ook vroegen zij de bezoekers hun fiets te parkeren in de fietsenstalling. 1,5 meter inschatten is best moeilijk. Daarom hadden zij een 1,5 meter bord om te laten zien wat de juiste afstand is.

De reacties van de bezoekers waren, op een enkeling na, positief. Een bezoeker die zelf in de zorg werkt trakteerde hen op een ijsje als dank voor hun inzet.

Gemeente Hoeksche Waard heeft dit team ingezet, omdat handhaving niet de enige oplossing is om bezoekers te attenderen op de 1,5 meter maatregel. Omdat het van iedereen, bezoekers én ondernemers aanpassing vraagt. Op deze manier krijgen de lokale (markt)ondernemers de ruimte om te ondernemen.

Foto’s Gemeente HW


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.