De Albert Heijn, Etos en Gall & Gall in Zuid-Beijerland zouden graag op zondag open willen, ook de medewerkers willen graag op zondag werken

2187
De Albert Heijn in Zuid-Beijerland - Foto PR

Zuid-Beijerland – De Albert Heijn, Etos en Gall & Gall in Zuid-Beijerland  heeft gereageerd per mail aan de gemeenteraad over  de winkeltijden verordening die wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering op 27 oktober. De Franchise ondernemer van de Albert Heijn, Etos en Gall & Gall stuurde deze week de onderstaande mail naar de gemeenteraad. Het college van de gemeente Hoeksche Waard wil in 2021 de winkels dicht houden op zondag. Lees hier het eerdere gepubliceerde bericht 

Beste,

Kunnen jullie onderstaand meenemen voor het winkeltijdenbesluit 27 oktober.

Op 8 januari 2019 heeft de gemeenteraad het ‘Hoofdlijnenakkoord 2019-2022 Samen meer Waard’ (hierna: Hoofdlijnenakkoord) vastgesteld. Over de winkelopenstelling en de zondagsrust staat in het Hoofdlijnenakkoord het volgende: “De zondag is voor vele inwoners van de Hoeksche Waard een dag van bezinning, rust, ontmoeting en ontspanning. Zondagsopenstelling van winkels is ook niet in het belang van werknemers “

Hebben ze onderzocht dat het niet in het belang van de werknemers is? Wij hebben ook een enquête onder de medewerkers gehouden en de “jeugd” vind het juist fijn om op zondag te werken, zaterdag voetballen en zondag dubbel betaald krijgen.

Verder wil de Albert Heijn, Etos en Gall & Gall in Zuid-Beijerland meegeven dat de gemeente zoveel mogelijk wil faciliteren om het eiland aantrekkelijk te maken maar als de ‘toeristen’ dan besluiten om op zondag naar de Hoeksche Waard te komen kunnen zij niet eens een broodje kopen.En laat de ondernemers zelf bepalen of zij wel of niet open willen in plaats van het verbieden aldus Marvin Krastman

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.