Schoenmaker Bas van der Ree in Numansdorp stopt ermee! En gaat genieten van zijn pensioen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De schoenmakers winkel van Bas van der Ree in Numansdorp

Numansdorp – Al bijna 36 jaar een begrip in Numansdorp de winkel van Bas en Welma van der Ree aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Maar binnenkort komt hier een einde aan want de winkel gaat dicht. De 65 jarige Bas en Welma gaan namelijk genieten van hun pensioen!

Op zondag 21 juni maakte ze het op hun Facebookpagina bekend waar vele vaste en trouwe klanten reageren dat ze de goede service en de winkel gaan missen, maar begrip tonen dat het echtpaar van hun pensioen gaat genieten. 

De winkel start vanaf dinsdag de uitverkoop dus wie nog op zoek is naar lederwaren, koffers, een sleutel wilt bij laten maken of ze schoenen wilt laten repareren 

Geschiedenis

In september 1984 begonnen Bas en Welma van der Ree aan de Burgemeester de Zeeuwstraat nummer 31 in Numansdorp, een schoenmakerij. Eerst werden alleen schoenen gemaakt en sleutels gedupliceerd, maar toen Welma er na een paar maanden ook bijkwam werd het assortiment bij-artikelen, zoals veters en onderhoudsartikelen, al snel uitgebreid met lederwaren. Eerst op kleine schaal; (als we voor 100 gulden verkocht hadden gingen we naar Waalwijk om het assortiment weer aan te vullen, aldus Bas) , maar na de verhuizing naar nummer 9, in september 1986, groeiden ze steeds weer de winkel uit. In 1994 werd het pand van de buren gekocht en de ruimte tussen de twee panden werd volgebouwd, eerst voor de verhuur, maar al snel werd het bij de winkel getrokken. In de loop der jaren is het interieur regelmatig aangepast aan de moderne tijd, maar steeds met als basis de aangekochte inventaris na de verhuizing naar nr. 9. Anno 2020 is er aan de Burgemeester de Zeeuwstraat nr. 9 in Numansdorp een mooie moderne winkel gevestigd waar op vakkundige wijze uw schoenen worden gerepareerd en bijna alle sleutels kunnen worden gedupliceerd. Voor advies over het onderhoud van uw schoenen tas of lederen kleding staan Bas en zijn dames tot de sluiting nog 5 dagen in de week voor u klaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren