Update Coronavirus week cijfers in de Hoeksche Waard 19 augustus t/m 25 augustus 2020

0
4852

HOEKSCHE WAARD – In de gemeente Hoeksche Waard zijn tussen 19 augustus en 25 augustus in totaal 14 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekend bij het RIVM.  De week ervoor tussen 12 augustus en 18 augustus waren er 11 besmettingen. Er zijn tussen 19 augustus en  en dinsdag 25 augustus 2 personen opgenomen in het ziekenhuis en er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

Totaal cijfers Hoeksche Waard sinds uitbraak Coronavirus tot en met 18 augustus.

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 77 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard  staat op 352 . 
  • Er zijn tot nu toe 21 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Landelijke Update 19 augustus t/m 25 augustus 2020

Afgelopen week zijn er 3.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 425 meldingen minder dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 84 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 34 meer dan vorige week.

Deze week zijn 32 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 16 meer dan in de week er voor. Zie het nieuwsbericht Lichte daling aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen  

In de afgelopen week hebben ruim 140.000 mensen zich laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten, bijna 38.000 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week licht gedaald naar 2,5%. Het reproductiegetal ligt rond de 1.  

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.