Spannende strijd over privacy, encryptie en codetaal

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Meester W.Vergeer
‘s-Gravendeel – Veel verhitte gezichten tijdens een zenuwslopende race tussen hackers en agents, om persoonsgegevens te beveiligen of juist openbaar te maken.‘Ik doe niks verkeerd, dus ik heb niks te verbergen.’ Een veel gebruikte reden om je niet druk te maken dat we allemaal stukjes privacy inleveren voor het gebruik van gratis apps of onze locatie delen met Google via je telefoon. Toch heeft iedereen iets te verbergen. Je laat bijvoorbeeld ook niet de deur openstaan als je naar het toilet gaat en bepaalde geheimen deel je niet met iedereen.

Leerlingen van de groepen 8 van cbs De Bouwsteen uit ‘s-Gravendeel voerden opdrachten uit waarbij ze meer leerden over encryptie, cookies, algoritmes en hoe een computer nou eigenlijk ‘denkt’. Privacy stond bij deze workshop van Kite-educatie centraal. Zowel de hackers als de agents voerden codeer- en programmeer opdrachten uit waarbij ze codes ontcijferden waarmee ze meer of juist minder informatie openbaar konden maken. De leerlingen kwamen er ook achter dat samenwerking wel een vereiste was bij de soms ingewikkelde opdrachten.
 
Na afloop bleek dat de meeste leerlingen wel herkenden hoe gemakkelijk je sporen achterlaat op het internet en wat daar allemaal mee gedaan kan worden.
Het is dan ook niet zo gek dat er nog heel wat haken en ogen zitten aan de ontwikkeling van de zgn. corona-app!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren