Zorgwethouder Blaak op bezoek bij 3 jonge mantelzorgers

715
De zussen Den Hollander uit Oud-Beijerland samen met wethouder Blaak - Foto Gemeente HW

Oud-Beijerland – Zorgwethouder Joanne Blaak bezocht gisteren de zussen Den Hollander uit Oud-Beijerland om met hen te praten over hun ervaringen als jonge mantelzorgers. De 3 zussen, Mara, Tessa en Lisa, wilden graag hun verhaal vertellen. Over hoe lastig het soms is om een jonger zusje te hebben die lief is maar ook altijd ‘aanstaat’, barst van de vaak onhaalbare ideeën, je kamer soms overhoophaalt en veel aandacht vraagt van jou en je ouders.

En dat was nou precies waar wethouder Blaak naar op zoek was en is. “We weten dat mantelzorgers het vaak zwaar hebben en zeker in coronatijd als school of hulp van anderen wegvalt. Zoals de vaste oppas van de familie, die helaas zelf ziek werd. De zorg kost tijd, energie en veel geduld, of je nu jong of oud bent. Het is belangrijk om de verhalen uit de praktijk te horen, hoe het echt is.”

Hoe kunnen we mantelzorgers het beste ondersteunen? 💪
De gemeente gaat een nieuwe ‘agenda’ maken met speerpunten hoe mantelzorgers het beste ontlast of ondersteund kunnen worden. Daarvoor is het belangrijk om met mantelzorgers zelf in gesprek te gaan.

Wethouder Blaak doet dan ook een oproep aan mantelzorgers om contact op te nemen met de gemeente. We willen graag van mensen met praktijkervaring horen hoe zij het beste ondersteund kunnen en willen worden. Wil je hierover meedenken of heb je een tip? Laat het ons weten! Bel 14 0186 of 088 – 647 36 47 of mail naar [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.