Raadslid Werner de Jong ( CHW ) stelt schriftelijke vragen aan college over de groene borden en stickers

1172
Werner de Jong van CHW

HOEKSCHE WAARD – Raadslid de Jong heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van de gemeente Hoeksche Waard over de recent aangebrachte groene belijning en borden die bezoekers van drukke winkelcentrums moeten attenderen op de 1,5 meter afstand regel van het kabinet.

Schriftelijke vragen Constructief Hoeksche Waard ( Deze partij had met de gemeenteraadsverkiezingen nog de naam Cromstrijen 98 HW )

Onlangs zijn door de gemeente in diverse dorpskernen plotseling groene borden en groene stickers aangebracht in verband met de 1,5 meter norm. En dat is gebeurd vlak voor de laatste persconferentie van premier Rutte, waarin een grote verruiming van de maatregelen werd aangekondigd. Die stickers en borden leveren vele negatieve reacties van inwoners op.

Wij vragen wij ons af hoe de besluitvorming hieromtrent is gelopen en of er wel voldoende realistisch over nagedacht is. Dit ons afvragen blijkt wel uit het feit dat de looproute op sommige plaatsen bij een invalidenhelling soms de trap op gaat en via de helling weer naar beneden. 

Hoe doe je dat dan met een rollater of scootmobiel?

Automobilisten twijfelen op sommige plaatsen ook hoe ze moeten rijden en voetgangers voelen zich ongemakkelijk met die looprichtingen. Het lijkt daardoor averechts te werken.

Premier Rutte heeft aangegeven dat iedereen gewoon zijn gezonde verstand moet gebruiken en dat burgers daar ook een eigen verantwoordelijkheid in hebben, waarbij de overheid niet al te betuttelend wil doen. Wij vragen ons daarom af of het doel van deze actie wel deze overdreven betuttelende middelen rechtvaardigt. Het lijkt heel erg op een mosterd na de maaltijdactie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.