Update Coronaviruscijfers in de Hoeksche Waard van 22 juli tot dinsdag 28 juli: Aantal coronabesmettingen in de Hoeksche Waard is gestegen

3465
Coronaupdate hw

HOEKSCHE WAARD – Er is sinds dinsdag 21 juli 1 nieuwe patiënt uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat op dinsdag 28 juli op 1. Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard steeg sinds woensdag 21 juli met 8  en staat op dinsdag 21 juli op 12.  Er zijn tussen dinsdag 21 juli en dinsdag 28 juli geen personen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

Totaal cijfers Hoeksche Waard sinds uitbraak Coronavirus tot en met 28 juli.

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 77 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard  staat op 325 . 
  • Er zijn tot nu toe 21 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Update 22 juli t/m 28 juli 2020

Afgelopen week zijn er 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 342 meer dan het aantal meldingen van vorige week, 795 meer dan van die week daarvoor en 897 meer dan van die week daarvoor. Er zijn in de afgelopen week 23 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 4 meer dan vorige week.

Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19  patiënten als overleden gemeld, 2 meer dan in de week er voor.

Het aantal nieuwe personen dat positief getest is in Nederland neemt verder toe. In de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten steeg het aantal afgenomen testen met bijna 23.000 in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen is met 1,0% gelijk gebleven aan een week eerder. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.  Zie het nieuwsbericht Aantal besmettingen COVID-19 neemt verder toe

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zelf een afspraak maken voor een test bij de GGD. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger  dan de aantallen die hier genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.