Hoeksche Waardse jachthoornblazers mogen NK organiseren

Sanne Waldekker - Regioverslaggever Rijnmond
1 Min Read
De jachthoornblazer van Polderkruid - Foto Sanne Waldekker
STRIJEN – Trots als een pauw zijn ze, de leden van de Hoeksche Waardse jachthoornblaasvereniging Polderluid. Ze mogen op 25 mei in Strijen het Nederlands Kampioenschap organiseren. Het is voor het eerst dat dit in de Hoeksche Waard gebeurt. Normaal gesproken vindt het NK plaats in het oosten van het land.

“Daar zitten ook veel meer verenigingen”, legt voorzitter Hans Gillesse uit. “Maar nu zijn wij aan de beurt en dat is wel bijzonder leuk natuurlijk!”

De strijd om het kampioenschap zal plaatsvinden in Strijen op het landgoed bij de Maria Hoeve. Er wordt gerekend op zo’n 15-20 deelnemende groepen. Gillesse: “Twee jaar geleden wonnen we het NK, dus we gaan voor die eerste plek en we maken zeker kans!”

De blazers willen niet alleen muzikaal gezien pieken, ze willen ook de Hoeksche Waard op de kaart zetten. “Daarom zal er ook een poldermarkt zijn met allerlei streekproducten.”

Het jachthoornblazen heeft, zoals de naam al zegt, van oorsprong een sterke connectie met de jacht. De hoorn werd gebruikt om op afstand via jachtsignalen met elkaar te communiceren. “Maar tegenwoordig hebben we ook leden die helemaal niks met de jacht hebben. Het gaat om de muziek.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
Sanne Waldekker is de speciale regioverslaggever voor de Hoeksche Waard namens de regionale omroep Rijnmond. Verslaggever Sanne Waldekker werkt vanuit de Hoeksche Waard. Sanne werkt al ruim tien jaar voor Radio en TV Rijnmond en werkt samen met o.a. Hoeksch Nieuws