39 jarige man uit Maasdam opgepakt en jetski in beslag genomen in groot onderzoek naar drugsbende

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay
De politie heeft dinsdag drie mannen opgepakt die deel zouden uitmaken van een criminele organisatie. Ze zouden in XTC, crystal meth en cocaïne handelen. Naast de arrestaties zijn auto’s, een motorboot, een jetski, een waterscooter en 160 duizend euro cash in beslag genomen. De politie hield eind juni al elf mensen aan in deze zaak.

In hetzelfde onderzoek deden agenten dinsdag nog eens negen invallen. Nu werden een een 39-jarige man uit Maasdam, een 36-jarige man uit Eindhoven en een 51-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Naast het geld en de dure spullen, zijn ook duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta in beslag genomen.

In totaal zijn drie laboratoria voor de productie van XTC, crystal meth en cocaïne ontmanteld. Eind juni werden ook vuurwapens, voorraden drugs en grote geldbedragen in beslag genomen.

De politie kwam de handel op het spoor nadat het meer dan 20 miljoen chatberichten van criminelen live meelas. Het onderzoek 26Lemont richtte zich op Encrochat, een bedrijf dat jarenlang cryptocommunicatie-diensten aanbood aan voornamelijk aan criminelen.De invallen vonden plaats in woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Hendrik-Ido-Ambacht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Heerjansdam, Moerdijk en Maasdam.

De recherche spreekt van een grote vangst en zegt dat het criminele netwerk en de handel in verdovende middelen een harde slag is toegebracht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren