Vakantie-uitje “Bijendag” bij Totalis Naturales in Strijen

185

STRIJEN – Ook in de zomervakantie kun je bij TotalisNaturales terecht voor leuke activiteiten. Op vrijdag 7 en vrijdag 14 augustus hebben we speciale “Bijendagen”. Leuk als vakantie-uitje.

Ieder jaar doen wij mee met de open imkerijdagen. We vinden het ontzettend jammer dat die dit jaar niet zijn doorgegaan. Daarom hebben we gezocht  naar alternatieven. We vinden het leuk en belangrijk om op een ongedwongen manier kennis te kunnen overdragen over honingbijen, wilde bijen, andere bestuivers en biodiversiteit in het algemeen.

Om dit toch te kunnen doen heeft TotalisNaturales besloten op twee vrijdagen de deuren van haar Imkerij te openen voor belangstellenden. Onze Imkerij bevindt zich grotendeels in de buitenlucht en inmiddels hebben wij onze werkruimte behoorlijk vergroot waardoor we meerdere bezoekers tegelijkertijd veilig kunnen ontvangen.

Tijdens onze rondleiding maak je kennis met het dagelijkse werk van een imker en krijg je tevens inzicht in hoe een Imme (bijenvolk) werkt. Aan de hand van een zichtkast zal de Jagende Imker je een bijenvolk laten zien. Hij gaat dieper in op de verschillende taken die bijen hebben in het volk, de verschillende bijenproducten die ze produceren en de toepassingen hiervan.

Voor de kinderen hebben we leuke activiteiten zoals een zeepje maken of een kaarsje maken van bijenwas maken. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding van €0,50-€1,00. Ook liggen er leuke kleurplaten klaar. Dus kom gezellig langs en laat je leerzaam verrassen.

Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Tijdens deze openstelling zullen we onze verantwoordelijkheid nemen door gepaste voorzorgsmaatregelen te nemen en je tijdens je bezoek te verzoeken je aan de geldende RIVM eisen te houden. Dit betekent dat je soms wat langer op je beurt moet wachten dan je van ons gewend bent, maar het is het wachten waard.

Op vrijdag 7 augustus en vrijdag 14 augustus ben je vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur welkom op de Oudendijk 47 te Strijen. De koffie, thee en limonade staan gratis voor je klaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.