Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard per dinsdag 11 augustus

2307
Coronaupdate hw

In de gemeente Hoeksche Waard zijn tussen 29 juli en 11 augustus in totaal 17 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekend bij het RIVM.  De afgelopen week tussen 5 augustus  en 11 augustus waren  er 11 besmettingen en de week ervoor tussen 29 juli en 5 augustus waren er 6 besmettingen. Er zijn tussen 28 juli en dinsdag 11 augustus geen personen opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

Totaal cijfers Hoeksche Waard sinds uitbraak Coronavirus tot en met 11 augustus.

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 75 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard  staat op 327 . 
  • Er zijn tot nu toe 21 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Update 5 augustus t/m 11 augustus 2020

Afgelopen week zijn er 4.036 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.448 meer meldingen dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 38 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 6 minder dan vorige week. 

Er zijn 9 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld, 3 meer dan in de week er voor. 

Bijna 100.000 mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten. Dat is iets minder dan in vergelijking met de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 2,3% in de week van 27 juli naar 3,6% in de week van 3 augustus. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.  Zie het nieuwsbericht stijgende trend vastgestelde besmettingenCOVID-19 zet door.  

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Nagekomen meldingen
Om technische redenen is in de periode van 14 juli tot 10 augustus, een aantal COVID-19 meldingen niet tijdig ontvangen door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Deze meldingen waren wel bekend bij de betreffende GGD’en. In de periode van 14 juli tot 3 augustus betreft het 34 meldingen van vastgestelde besmettingen, geen ziekenhuisopnames en geen overlijdens. In de periode van 3 tot 10 augustus gaat het om 121 meldingen, 2 ziekenhuisopnames en 0 overlijdens. Vandaag is een correctie van deze nagekomen meldingen en updates opgenomen in de data. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.