Raad van State heeft de bezwaren tegen het bestemmingsplan Zuid Beijerland Zuid ongegrond verklaard.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het beroep dat enkele
omwonenden hadden ingesteld tegen het raadsbesluit van 27 november 2018 waarbij het bestemmingsplan Zuid Beijerland Zuid werd vastgesteld. Dit bestemmingsplan omhelst de goedkeuring van de bouw van 21 woningen op vrije kavels. In de omvangrijke uitspraak van 14 pagina’s zijn alle bezwaren ongegrond verklaard en is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Bekijk hier de volledige uitspraak.

Het bestemmingsplan maakt 21 nieuwe woningen mogelijk aan de zuidkant van Zuid-Beijerland. Een groep omwonenden is tegen het bestemmingsplan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens hen is dit geen geschikte woningbouwlocatie en zijn er geschikte alternatieve locaties. Het bestemmingsplan zou bovendien alleen de financiële belangen dienen van de eigenaren van de grond. Ook zijn ze bang voor verkeersproblemen en parkeeroverlast. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zaak op 3 juli jl. op zitting behandeld en de uitspraak hiervan was vandaag op woensdag 19 augustus


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren