Blikvanger vangt bot maar maar in Mijnsheerenland niet door weigering vergunning door het Waterschap Hollandse Delta

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Een Blikvanger - Foto Wikipedia

Mijnsheerenland – Je ziet ze vaak langs de kant van de weg en meestal op strategische plekken. Blikvangers, je hebt ze in vele varianten.Ze vangen de blikjes en lege flesjes op, die anders weggegooid worden en in bermen langs wegen terecht komen.Je kunt veel van de blikvangers zeggen, maar één ding is zeker. Ze hebben hun nut bewezen.

Langs de Brabersweg in Mijnsheerenland zijn bewoners, samen met de gemeente druk doende om binnenkort een leuk speelveldje te realiseren.De Brabersweg zelf is de drukst befietste route in de omgeving.

Dagelijks fietsen honderden scholieren van Mijnsheerenland naar de scholengemeenschappen van Oud-Beijerlanden weer terug.Op weg naar huis kopen de scholieren vaak bij de supermarkt nog even vlug wat blikjes frisdrank en wat etenswaar, wat ze al fietsen nuttigen. Halverwege de Brabersweg zijn de consumpties vaak naar binnen gewerkt en met grote regelmaat worden verpakkingen achteloos weggeworpen.

Buurtbewoners lopen met regelmaat, gewapend met plastic zakken en grijpers de route af en komen terug met lege blikjes, plastic flessen en plastic verpakkingsmaterialen.Een blikvanger in de buurt van het speelveldje zou uitkomst bieden. Het is toch altijd weer een uitdaging of je al fietsend je blikje in het net kunt gooien.

Het Waterschap moet goedkeuring geven voor het plaatsen van een blikvanger.En deze weigert een vergunning af te geven aan de gemeente. Het zou meer zwerfvuil aantrekken. Onbegrijpelijk vinden de buurtbewoners. Blikvangers zijn er juist om vuil te concentreren op één plek. En de bewoners hebben zelf aangeboden het Waterschap te ontzorgen, door met regelmaat de blikvangerte legen.Een betere milieudeal kan het Waterschap in de ogen van de bewoners niet maken.

Voor het Schap heeft het alleen maar voordelen. Ze ontvangen geld voor het verlenen van een vergunning, ze hebben een blikvanger die vuil concentreert op één plek en ze hoeven niet meer elke week als beheerder van de berm langs de Brabersweg het vuil te rapen.Dat laatste wordt door het Waterschap zowiezo niet gedaan.

De bewoners hopen althans dat  het Waterschap alsnog de vergunning kan verstrekken, zodat de gemeente deblikvanger,tegelijk met het speelveld voor de jeugd in gebruik kan nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren