(Leren) programmeren tijdens de CoderDojo van de Bibliotheek Hoeksche Waard!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Bibliotheek Hoeksche Waard

Oud-BeijerlandDe Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdagmiddag 5 september weer een gezellige CoderDojo bijeenkomst in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Kom langs en maak kennis met Scratch, Python, Java en nog veel meer of programmeer onze leuke :MOVE mini robotjes. Of wil je liever een 3D-ontwerp maken en dit door onze nieuwe 3D-printer laten uitprinten? Ook dat is mogelijk.

De deelnemers mogen ook zelf bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Ook leren de deelnemers van elkaar. De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 14:00 tot 16:00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum aan de Steenenstraat 24.

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen. Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems kunnen vier leenlaptops geleend worden voor degene die zelf niet over een laptop beschikt.

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Dankzij het bedrijf Explect beschikt de CoderDojo over Microbits. Sioux Embedded heeft de bijpassende :MOVE mini robotjes aangeschaft. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donaties van Explect en Sioux!

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

De corona richtlijnen worden gehanteerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.